Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

de AlexTeacher in Slow Cooker, 14 Mai 2015 | 8106 vizualizari

 

Si cand te gandesti c-as putea trai o viata cu sarmalute-n foi de vita...Asta-i adevarul, nu ma pot ascunde. Acum am si varianta fara carne, pentru vegetarienii din voi. Secretul? Tenta orientala. De ce oriental? Pentru ca astazi, acum, in dulcea mea incapatanare, orientalul face legea !

 

INGREDIENTE

    • Foi de vita - 15 buc
    • Bulion calitativ – 4-5 linguri
    • Foi de dafin - 2 buc
    • Baton de scortisoara - 2 buc
    • Cimbru - 1 fir
    • Razatura de portocala si lamaie - 1 lingurita
    • Sare si piper - dupa gust
    • Ulei de masline aromat – 3 linguri
    • Ghimbir tocat marunt – 1 feliuta
    Pentru umplutura:
    • Orez bob rotund-150g
    • Morcovi - 3 buc
    • Stafide - 100g
    • Muguri de pin - 20g
    • Fistic - 40g
    • Scortisoara macinata - 1/2 lingurita
    • Cardamom macinat - 1/2 lingurita
    • Piper Cayenne - 1/2 lingurita
    • Ceapa rosie data pe razatoare - 2 buc
    • Sare si piper - dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital:

    • Impaturiti foile de vita cu compozita facuta (pentru ca veti folosi un aparat slow cooker Crock-Pot nu este nevoie sa fierbeti orezul in prealabil sau sa trageti restul ingredientelor la tigaie);

    • Puneti putin ulei aromat de masline la baza Crock-Pot-ului dupa care adaugati cateva frunze de vita la baza vasului (este foarte important sa lasati frunzele de vita la desarat cu o seara inainte sau daca nu aveti timp sa le treceti prin 3-4 transe de apa clocotita);

    • Apoi adaugati foi de dafin,crenguta de cimbru,1 baton de scortisoara,jumatate din razatura de portocala si de lamaie,1 feliuta de ghimbir tocat marunt,dupa care asezati jumatate din sarmalute, iar deasupra presarati sare si piper;

    • Jumatatea de cantitate de bulion o puneti acum deasupra sarmalutelor dupa care veniti cu un alt strat de foi de vita si repetati procesul, (adica 1 baton de scortisoara,2 foi de dafin,cimbru,1 feliuta de ghimbir,razatura de portocala si de lamaie), deasupra sarmalutelor adaugati bulionul ramas, apoi putin ulei de masline si acoperiti cu apa pana la 3/4 din capacitatea vasului;

    • Apoi porniti slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L Digital, setati modul de gatire High si timpul de 6 ore iar acesta va face toata treaba;

    • Puteti servi cu cateva linguri racoritoare de smantana;

     

    Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars la slow cooker Crock-Pot 4,7 L