Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica

de delia64 in Fructe de mare, 26 Oct 2014 | 5595 vizualizari

 

La indemnul copiilor mei am gatit aceste bunatati .
Eu am servit legume si file de peste cu restul nu ma inpac.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 scoici
  • 2 file de pangasius
  • 2 bucati calamar
  • 1 kg. ciuperci
  • 200 ml. vin alb
  • 100 gr. unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica:

Spalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte .

Se curata bine de algele care se gasesc in cochilie.

Intr-un vas se pune untul la topit, adaugam scoicile, vinul, 2 foi de dafin si 3 catei de usturoi tocat, se pune capacul si se lasa cateva minute pana cand scoicile se deschid. Se intorc cu o spatula de lemn si se stinge focul .

Vasul trebuie sa fie mai mare pentru ca ele isi dubleaza volumul .

Pe plita electrica asezam dovlecelul, vinetele, ceapa, ardeiul si rosiile taiate rondele.

Tocam patrunjelul si 2 catei de usturoi si amestecam cu 3 linguri de ulei de masline  pana se face o pasta .

Spalam si curatam ciupercile de codite si punem pasta de patrunjel peste ele apoi le asezam pe plita la prajit .

Taiem calamarul si pangasiusul bucatele si le punem la prajit .

Cand toate sunt  prajite se servesc  stropite cu zeama de lamaie .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scoicile se pregatesc ultima data pentru a fi calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de pangasius in hartie pergament