Slanina afumata

de gaby_gabytza in Mezel de casa, 5 Ian 2019 | 6630 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • piper
  • sare
  • condimente pentru porc
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata:

Bucatile de slanina le saram bine pe ambele parti, nu conteaza daca am pus mai multa sare pentru ca ea isi ia cat ii trebuie. Lasam slanina asa pana a 2 a zi intr-o camera racoroasa.

Dupa ce a stat 2 zile, legam fiecare bucata de slanina cu sarma si le dam la afumat.

Cat timp sta slanina la afumat, pregatim intr-un bol condimentele din boiaua de ardei iute si dulce, piperul si condimentele.

Dupa ce s-a afumat slanina, cat inca este fierbinte, o condimentam la fel cum am procedat cu sarea.

Le asezam intr-un lighean si le lasam sa se raceasca pana a 2 a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc afumat