Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana in Somon, 22 Sep 2017 | 29921 vizualizari

 

Am facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel si ciuperci cu spanac. Toate sunt bune, asa ca toata familia a fost multumita.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de somon, de 200 gr fiecare

Garnitura 1:

  • 2 ciuperci champignion
  • o mana de rosii cherry
  • o mana de baby spanac
  • 1 lingurita pesto
  • sare si piper
  • ulei de masline

Garnitura 2:

  • 1 morcov
  • cateva buchetele de broccoli
  • 1 lingura sos de soia
  • sare si piper
  • ulei de masline

Garnitura 3:

  • 150 gr sparanghel alb sau verde
  • cateva felii de lamaie
  • rondele de ceapa
  • marar
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi

Garnitura 4:

  • 1 cartof mai mare
  • 20 gr unt topit
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu 4 garnituri:

Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa!

Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de copt. Deasupra pun 2 ciuperci champignon taiate rondele. Asezonez cu sare si piper si putin ulei de masline. Pun deasupra fileul de somon. Puteti folosi orice alt peste doriti! Ung somonul cu sos pesto si pun deasupra jumatati de rosii cherry. Acum voi inchide somonul in hartia de copt si o sa pliez bine marginile ca totul sa se coaca in aburi. Arata ca un portofel :) Il pun in tava si trecem la al doilea fel!

 Pentru a doua garnitura folosesc rondele de morcovi si buchetele de broccoli. Le pun pe hartia de copt, asezonez cu ulei de masline, sare si piper. Pun somonul deasupra si il stropesc cu sosul de soia. Inchid bine si al doilea portofel din hartie de copt.

 A treia garnitura este cu sparanghel alb. Am aici cam o mana de sparanghel si bineinteles puteti folosi sparanghel verde! Il asezonez cu ulei de masline, sare si piper, cateva rondele de usturoi. Pun deasupra fileul de somon, il asezonez si pe el cu sare si piper, pun rondele de ceapa si felii de lamaie si putin marar tocat. Si acum inchid bine hartia de copt.

 Si ultima garnitura este formata din rondele de cartof, le asez pe hartia de copt. Toc usturoiul marunt si il pun in untul topit. Adaug patrunjelul si pun jumatate peste cartofi. Sare si piper, apoi somonul deasupra si restul de unt cu usturoi si patrunjel. Asezonez si somonul cu sare si piper si inchid bine hartia de copt.

 Gata! Avem patru garnituri diferite si somon, pe care le pun in cuptorul incalzit deja la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu 4 garnituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.09.2017, 20:41

Oana 1

25.09.2017, 13:42

Chiar sunt excelente! Ma bucur ca va plac! Sa puneti si voi retete cu variantele voastre!

mihaelar63 1

27.09.2017, 11:32

Wow !!! mai mult decat tentant o oferta atat de diversificata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Baby Corn si andive cu somon pe pat de rucolla