Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat

de ralu_ca in Pt. carne, 11 Ian 2015 | 13980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 felii muschiulet afumat
  • 700 g ciuperci
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte dulce
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat:

Dupa ce am spalat bine ciupercile, le-am taiat in 2 sau in 4 depinde cat de mari au fost. Le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am lasat la foc moderat, scurgand apoi zeama care s-a obtinut.

Intr-o craticioara am topit untul, am adaugat smantana, amestecand cu telul, apoi faina si laptele. Se amesteca pt a nu se lipi si acum am adaugat si usturoiul taiat feliute, sare, piper, lasand asa pana se ingroasa sosul.

Acest sos l-am turnat peste ciuperci si am amestecat, adaugand si patrunjel tocat.

Sosul l-am servit alaturi de muschiulet afumat pe care l-am pregatit intr-o tigaie (presarat cu mirodenii) cu putin ulei incins si acoperit. L-am lasat sa se prajeasca pe ambele parti si a fost o placere sa fie servit alaturi de sosul alb de smantana, ciuperci si usturoi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

12.01.2015, 10:50

O mare bunatate!

elucubratiiculinare 1

12.01.2015, 18:10

yammi

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 15:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salsa de iaurt cu maioneza