Sos de cirese

de katty in Sosuri, 13 Feb 2016 | 6417 vizualizari

 

Daca aveti prin congelator cateva cirese puteti face un sos delicios pe care sa il serviti cu  briose, pancakes sau ce mai doriti.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr cirese congelate (de preferat negre)
  • 1-2 linguri zahar
  • 70 ml vin rosu licoros
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de cirese:

Punem ciresele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si vinul si le lasam sa se decongeleze usor. Punem vasul la foc mic si il lasam sa dea cateva clocote. Dizolvam amidonul in apa si il turnam peste cirese amestecand continuu. Lasam sa mai fiarba 3-5 minute. Daca ciresele nu au lasat suficienta apa putem sa mai adaugam, astfel incat sosul sa iasa usor fluid, deoarece dupa racire se va mai ingrosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

13.02.2016, 14:04

Bun sosul!

Rocsi 1

13.02.2016, 21:23

Ce culoare faina are!

MotanLaOale 1

14.02.2016, 11:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos de cirese