Sos pentru friptura

de diaconta in Sosuri, 13 Aug 2011 | 12556 vizualizari

 

Imi place friptura alaturi de un sos delicios.Asa ca m-am gandit sa fac un sos din legume multe ,dar mai consistent.S-a potrivit de minune cu ceafa de porc,dar eu acest sos pentru friptura l-as manca si asa singurel la cat este de bun.

 

INGREDIENTE

  • morcovi(eu am pus vreo 5 buc)
  • o telina mica
  • 2 buc ceapa
  • o gulie
  • 3 buc patrunjel radacina
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie mai mare
  • ardei rosu
  • leustean,patrunjel,marar
  • frunza de telina
  • sare,piper
  • ulei
  • o lingura amidon alimentar
  • 2 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru friptura:

Preparare sos pentru friptura:

Zarzavaturile se curata si se taie marunt.Telina se da pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel si ceapa.

Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune ceapa taiata la calit.Se adauga apoi restul zarzavaturilor.Se pune putina sare si se lasa pana cand acestea incep sa se inmoaie putin.Se pune apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se adauga usturoiul zdrobit,rosia despielitata taiata cubulete ,ardeiul rosu , frunza de telina si leusteanul.Adaugam si piperul.

Amestecam o lingura de amidon cu doua linguri de smantana.Adaugam cate putin sos cald pana cand incalzim si amestecul de smantana.Il punem peste sosul pentru friptura si amestecam.

La final adaugam patrunjelul si mararul.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

nina46 1

25.08.2011, 12:20

ce cauta leusteanul in sos ? asta se pune doar la ciorbe !!!!????

gaby_duceag 1

25.08.2011, 13:12

no, ca nu-i chiar asa
uite, o alta dovada scrisa:
http://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-porc-cu-pasta-de-leustean-7839.html

in bucatarie nu exista legi, asta e tot farmecul; te poti juca si poti opta pentru tot ce doresti atata timp cat nu prepari o reteta originala cu ingrediente fixe

diaconta 1

25.08.2011, 22:24

@Gaby,mersi
@Nina,ce trist ar fi daca nu ne-am abate de la reguli

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos pentru friptura