Spaghete bolognese

de Flori in Spaghete, 8 Apr 2009 | 9791 vizualizari

 

Daca fii-mea este intr-adevar a lu’ tac-su, atunci ar trebui sa-i placa foarte mult spaghetele. Si s-a dovedit un test bun: e numai si numai a lui tac-su. :)

 

INGREDIENTE

  • cateva spaghete “Barilla” nr.1
  • un dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 feliute de telina
  • jumatate de ceapa
  • cateva pastai de fasole verde
  • 2-3 rosii
  • o bucata piept de pui
  • un cub de unt
  • patrunjel verde
  • un pic de cimbru
  • sare - optional.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete bolognese:

Pregatim legumele, le curatam, spalam si la fierbem. Deoarece eu am avut rosii la congelator (din gradina mamei mele, o minune, nu alta!), am preferat sa fierb si rosiile pt sos o data cu legumele, pt. ca numai calite nu s-ar fi facut. Daca folositi rosii la cutie, nu cred ca mai e necesar sa le fierbeti.

Separat, punem pieptul de pui in apa rece si il punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot bine, il spalam cu apa rece si continuam sa-l fierbem, dar impreuna cu legumele.

Dupa ce au fiert si legumele, si carnea, le scoatem pe o farfurie. Rosiile le dam printr-o sita dc au prea multe seminte (cazul meu) si cu ele vom face sosul. Dintre legume, luam cat credem ca este necesar pt o portie ( dovleac, morcov, ceapa, telina, pastai) si le pasam impreuna cu o bucata de carne. In zeama in care au fiert, punem spaghetele si le dam in clocot timp de 3-5 min.

Intr-o tigaie punem cubul de unt. Dupa ce s-a topit, adaugam rosiile si amestecam continuu. Daca sosul pare prea gros, putem adauga tot din zeama in care au fiert legumele, cate un pic. Punem cimbru si un praf de sare. In acest timp, luam pastele gata facute si, spre final, le punem peste sos, dandu-le impreuna intr+un clocot.

De aici, fiecare procedeaza cum vrea. Eu am luat spaghetele si le-am taiat marunt, pe un fund. Am adaugat 2 linguri de sos si legumele pasate cu carnea, am amestecat totul si cam gata.

Pofta mare la pitici, pofta mica la mamici! :)

P.S. Eu nu am avut patrunjel verde, dar mergea de minune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras 1

01.04.2009, 00:05

A mincat cea mica?

Flori 1

01.04.2009, 21:00

Eeee, a mancat asa, cat sa nu ma refuze, ca am amenintat-o ca daca nu mananca nici de data asta, de acum inainte sa-si faca singura!

sandytza 1

15.06.2009, 13:47

unde sunt spaghetele in poza asta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu suc de rosii si busuioc