Sunca si costita

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 35879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc
  • sunca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca si costita:

Suncile si costitele impanate cu carne, impreuna cu soricul sau pulpele de porc dezosate se freaca cu urmatorul amestec:

  • la fiecare kilogram de carne se iau 50 g de sare, 1 g silitra (azotat de potasiu=salpetru=o substanta folosita in industria carnii) si cateva boabe de piper pisate.

Sunca sau pulpa se pune intr-un vas corespunzator, indesata in asa fel incat solutia si sucul lasat de carne sa acopere carnea. In fiecare zi bucatile de carne trebuie intoarse, presandu-le cu un fund de lemn si cu o greutate deasupra. Dupa 5-6 zile peste preparat se toarna saramura rece:

  • la 1 litru de apa se pun 120-150 g sare, 2-3 foi de dafin, 5-10 g de ienibahar, 1 capatana de usturoi, 100 g otet, 2-3 cuisoare, 10 g zahar, cateva boabe de ienupar.

Se pastreaza la rece (8-10 grade)  timp de 15-20 de zile. Dupa aceea preparatul se scoate din saramura, se lasa pentru 1-2 ore sa se zvante, dupa care pulpele sau costitele se gauresc la un capat, se introduce o sfoara in gauri si se agata la afumat, unde vor fi lasate 3-4 zile, pana capata o culoare rosiatic-galbuie.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca si costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

georrgee 1

11.01.2013, 15:00

care solutie! sa acopere carnea. 50g sare si piper pisat! poate se pun in vin sau otet sa iasa solutie! Nu pot sa fac reteta asta, este incompleta sau gresita cred!

diaconta 1

11.01.2013, 15:10

Georrgee,e vorba de costita si sunca pusa in saramura iar apoi la afumat,nu de o mancare gatita
de ce plangi,gasesti destule retete gatite pe site

Geanina87 1

14.12.2013, 10:03

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caltabos