Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)

de RODIMUR in Supe, 9 Dec 2019 | 3759 vizualizari

 

Iată că am ajuns la 100 de rețete de supe/ciorbe/borșuri postate aici...De această dată am făcut o supă de roșii, cu ciuperci champignons și orez. A fost foarte bună, cu gustul delicios de ciuperci și am preparat-o destul de ușor și repede.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de ciuperci champignons
  • 3 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie groasă de țelină
  • 2 cepe galbene, medii
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 roșii medii
  • 300-350 ml de suc de roșii
  • 2 linguri încărcate de orez
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post):

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este nevoie.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin transparente.

Se spală roșiile, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care s-au călit cepele. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în câteva ape, se feliază și se călesc și ele ușor în tigaie, la foc mic și înăbușit, cu celelalte legume, până ce se înmoaie. Se adaugă sucul de roșii și după 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.

Se curăță usturoiul, se spală și se feliază.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se alege orezul, se spală în mai multe ape și se pune la fiert. Când a fiert pe jumătate, se strecoară și se lasă în așteptare.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală: legumele călite, orezul fiert pe jumătate și usturoiul feliat. Se completează cu apă caldă, dacă mai este nevoie. Se mai lasă supa la fiert încă 3-4 minute, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și se ia oala de pe foc.

După 10 minute ”de odihnă” supa se poate servi.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, până ce se înmoaie și devine dulce.

2

Pregătiți celelalte ingrediente în timp ce rădăcinoasele fierb.

3

Folosiți o tigaie mai încăpătoare, pentru că veți avea multe legume de călit.

4

Nu lăsați ciupercile prea mult timp în apă, după ce le-ați curățat, ca să nu devină apoase.

5

Orezul trebuie spălat bine și să fie fiert pe jumătate, înainte de a fi adăugat în oala cu supă.

6

După ce ați adăugat în oala cu rădăcinoase și celelalte legume, nu mai este necesar decât un clocot, până la terminarea supei.

7

Presărați pătrunjel tocat la sfârșit, după ce ați luat oala de pe foc.

8

Înainte de servire, lăsați supa ”să se odihnească” timp de 10 minute, cu capacul pus pe oală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

11.12.2019, 19:42

Îți mulțumesc frumos, Oana!

dantes 1

17.12.2019, 12:54

Buna!

RODIMUR 1

17.12.2019, 13:28

Îți mulțumesc frumos, Dantes, pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste