Taitei cu cartofi, de post

de vasimur in Mancaruri de post, 6 Mar 2021 | 6330 vizualizari

 

Dacă doriți o mâncare rapidă, de post și cu puține ingrediente, atunci nimic mai simplu decât niște tăiței cu cartofi. Asta îmi aduce aminte de copilărie când bunica și mama mea, făceau foarte des acest fel de mâncare, mai ales în zilele de post. Eu le spuneam „tăiței înecăcioși”!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi, mai mari
  • 1 ceapă, mai mare
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 pungă cu tăiței lați, fără ouă (cca 200 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu cartofi, de post:

Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla.

Spălăm bine cartofii, îi curățăm de coajă și-i tăiem cubulețe, nu prea mari. Punem cartofii la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare. Când sunt fierți (verificăm înțepând cu o furculiță!), îi zdrobim ca și pentru puré și condimentăm cu sare și piper, după gust. Adăugăm peste cartofi și ceapa împreună cu uleiul în care s-a prăjit și amestecăm bine.

Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăsăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste cartofi și amestecăm cu grijă, ca să nu-i zdrobim. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Cartofii albi se pretează cel mai bine pentru puré, deoarece sunt mai sfărmăcioși!

2

Cu tăiței de casă, sunt și mai buni!

3

Puteți să folosiți și tăiței cu ouă, dar mâncarea nu va mai fi de post

4

Condimentați cu sare și piper, după gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu cartofi, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta