Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata

de Merisor in Mancaruri de post, 23 Mar 2016 | 6004 vizualizari

 

Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g pastă de roșii cu ardei
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml apă minerală
  • 400 g faină
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf cuțit, bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 1 dovlecel
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf ghimbir
  • un praf piper
  • ketchup pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata:

Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și  le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt.

Adaugăm apoi, treptat, făina și frămantăm un aluat nu foarte vârtos, atât cât să nu se lipească de mâini.

Imbrăcăm cu acest aluat pereții interiori ai unei forme de copt pentru tarta, pe care o tapetăm în prealabil cu hârtie de copt, apoi ințepăm aluatul cu furculița din loc in loc.

Am optat pentru a tapeta forma de tartă cu hârtie de copt, ca să-mi fie ușor să scot tarta după coacere.

Taiem dovlecelul și roșia în rondele subțiri și le așezăm alternativ peste aluatul din tavă.

Dăm tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 de grade.

Intre timp, preparăm ceapa caramelizată.

Punem puțin ulei la încins, apoi adăugăm ceapa tăiată în fâșii și o amestecăm intens.

Când devine sticloasă, adăugăm zaharul și amestecăm până acesta se topește, apoi adaugăm oțetul balsamic.

Stingem focul și presaram puțina sare peste ceapa.

Servim tarta caldă, cu ceapa caramelizată pe deasupra si ketchup.

Sper să vă placă reteta mea de tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată și să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde