Tarta rustica cu ardei si telemea

de oanapl in Mancaruri de legume, 9 Feb 2017 | 2932 vizualizari

 

Mai jos, regasiti o reteta delicioasa pe care am facut-o dupa o reteta de-a Violetei. Va invit sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 200 gr telemea
  • 150 gr cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ardei si telemea:

Din apa, margarina, faina, ou si sare, framanti un aluat.

Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Tai ardeii fasii si ii amesteci cu branza faramitata si ouale. Asezonezi cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul cu o furculita pe toata suprafata.
Asezi in mijloc umplutura si razi deasupra cascavalul. Pui cateva fasii de ardei deasupra. Ridici marginile foii peste umplutura, formand niste cute si presezi usor ca sa nu se desfaca la copt. Ungi cu galbenusul batut cu lapte. Dai la cuptor la foc mediu, pentru 40-50 de minute.

 Se poate servi atat calda. cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ardei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratin de vinete