Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur

de RODIMUR in Mancaruri de post, 12 Iul 2017 | 6733 vizualizari

 

Pentru zilele de post fac adesori o astfel de tocăniță, chiar și iarna, când folosesc ardeii puși la congelator. Este o mâncare ușoară, de post.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 ardei grași
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei pentru călit ceapa
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1/2 linguriță de Vegeta
  • sare
  • piper
  • 1/2 foaie de dafin
  • 2 pahare de apă
  • 4-6 cartofi roz
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur:

Se spală ardeii și se pun la copt, având grijă să se coacă uniform pe toate fețele, dar nu prea tare.

După ce s-au copt uniform, se pun într-o oală acoperită cu capac și se lasă așa 5-10 minute, pentru că în acest fel, pielițele se pot lua mult mai ușor. Se curăță ardeii de pielițe și se pun pe un plan înclinat, pentru a se scurge puțin.

Între timp, se curăță cartofii, se spală, se taie în forma dorită (eu îi tai fie rondele, fie felii mari) și se pun în apă, la fiert, cu puțină sare.

În timp ce cartofii sunt la fiert, se curăță, se spală și se taie ceapa, după care se călește/înmoaie puțin în ulei.

Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.

Ardeii copți se taie fășii, care se înjumătățesc, dacă sunt prea lungi și se pun în cratiță, peste ceapa călită, odată cu usturoiul tăiat, frunza de dafin și cu 1 pahar jumătate de apă. Se fierbe totul înăbușit, la foc mic.

Se face un sos din pasta de tomate, făina albă, zahărul, sarea, piperul, vegeta și se subțiază apoi cu cealaltă jumătate de pahar de apă.

Când apa a scăzut la tocăniță, se toarnă sosul în cratiță și se amestecă din când în cănd, ca să nu se prindă de fund. În 3-4 minute, tocănița este gata.

Cartofii fierți se scurg de apă și se pun în farfurie, iar peste ei se pun câteva linguri de tocăniță de ardei copți. Se mănâncă fără pâine.

TIPS-URI

1

Aveți grijă să nu prăjiți prea tare ceapa (doar o înmuiați puțin) ca să nu fie amară.

2

Folosiți la tocăniță, zeama lăsată de ardeii copți.

3

După ce ați pus sosul de roșii, aveți grijă să nu se prindă mâncarea de fundul cratiței.

4

Unii ardei pot fi iuți, așa că atenție la dozajul piperului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu conopida-post