Tort mille-feuille cu crema de urda

de loredanaaa in Torturi, 27 Feb 2013 | 3056 vizualizari

 

Este usor de facut dar si gustos.Puteti folosi si alta crema,mie mi-a placut mult cu urda,iar foile nu trebuie sa le insiropati ca se insiropeaza de la crema.

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • indulcitor sau zahar
  • aluat foietaj (frantuzesc)
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mille-feuille cu crema de urda:

- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare. 

- fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul

-pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura si restul foilor intinse dupa aceasta hartie.

-apoi cu o furculita intepati bine toata foaia si o dati la cuptor, la temperatura medie - 180 grade

-lasati pana se rumeneste bine, apoi o scoateti si o lasati sa se racoreasca bine pe un platou sau un fund

- coaceti toate cele 4 foi, le lasati sa se raceasca 

-se amesteca bine  intr-un castron urda, coaja de lamaie, zaharul vanilat,esenta  si inlocuitorul de zahar  sau zaharul pana devine o crema.

- puneti un strat  de crema pe fiecare - intindeti in asa  fel sa  va ajunga crema  si pentru ornat deasupra(eu am facut floare din capsuni si am pus nuca de cocos deasupra)

-tortul  il puneti la rece pentru  4-5 ore - asta-i cea mai importanta parte, sa se inmoaie bine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mille-feuille cu crema de urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:01

loredanaaa 1

02.03.2013, 11:12

multumesc bya,merisor,motan,diacona,rocsi

babi5 1

05.09.2013, 07:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure