Tuica fiarta, cu mirodenii

de Ancutsa in Bauturi, 16 Dec 2019 | 4889 vizualizari

 

Țuica fiartă aromatizată cu mirodeniile preferate este perfectă pentru o zi geroasă când abia aștepți să ajungi acasă, unde te așteaptă brăduțul și aroma portocalelor.
Cred că fiecare are o rețetă de familie, vouă cum vă place?

 

INGREDIENTE

  • 200 ml țuică,
  • 50 ml apă,
  • Câteva boabe de piper negru,
  • 1 lingură zahăr,
  • 2 cuișoare,
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
  • 1/2linguriță coajă de portocală (ținută în zahăr la borcan)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta, cu mirodenii:

 

Într-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de portocală (de la fructe netratate, spălate, uscate pe șervete și apoi ținute în zahăr la borcan minim o săptămână înainte de a le folosi).

Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.

Se toarnă în ceșcuțe.

 

Sugestie de servire: țuica fiartă se poate servi cu șorici (încălzit puțin pe aragaz, pe foc mic) sau la o masă rustică de prânz.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 5 min

Porții: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/tuica-fiarta-cu-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

22.12.2019, 21:02

Oana

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 23:31

Bun

Ancutsa 1

24.12.2019, 23:50

Gabytza, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Limoncello