Turte umplute

de Rocsi in Piine, 1 Oct 2014 | 10705 vizualizari

 

O cina absolut delicioasa, cam asa a fost pentru noi. Turtele bunicii, umplute, calde, cascavalul care curge, nu se compara cu nimic, si nici nu mai e nevoie de alt preparat langa. Merita incercate ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana lapte caldut
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 7 felii muschi file
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 150-200 gr cascaval
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte umplute:

Cernem faina intr-un bol.

Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva.

Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea.

Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana aluatul elastic, usor de lucrat si usor lipicios.

Punem uleiul si mai framantam cateva minutele.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca cam o ora, la loc ferit de curent.

Spalam ciupercile, le punem la fiert cu putina sare si piper pentru 20 de minute, apoi le scurgem si lasam sa se racoreasca.

Cascavalul il trecem prin razatoarea mare, iar muschiul il taiem cubulete.

Aluatul dospit il impartim in noua bucati.

Luam prima bucata, o asezam pe masa presarata cu faina, intindem cu sucitorul o foaie subtirica, usor dreptunghiulara.

Pe o parte a foii punem ciuperci, muschiulet si deasupra cascaval ras, iar cu cealalta parte venim deasupra umpluturii si apasam bine capetele.

La fel procedam cu toate.

Incingem o tigaie antiaderenta, coacem turtele noastre la foc potrivit.

Le scoatem pe un platou si le servim calde!

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turtite simple