Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura

de mihaelar63 in Ciorbe, 13 Oct 2010 | 51748 vizualizari

 

O ciorba ca-n Ardeal foarte gustoasa si usor de preparat . Si de-i pui ceapa lanaga ea ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi 
  • 1 kg afumatura[piept porc]
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel 
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura tarhon in otet
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde 
  • 50ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura:

legumele se curata si se spala .

afumatura se portioneaza , se spala si se opareste cu apa clocotita [ nu va mai fi asa sarata si nu va avea gustul prea pregnant de afumat ]

ceapa si ardeiul se taie cubulete si se calesc  usor 1-2 min in ulei + morcovi taiati rondele .

se pun 3-4 l apa si se adauga afumatura + albitura [ telina si radacina de patrunjel]taiata marunt ,

se fierb 15 minute apoi se adauga cartofii taiati dupa preferinta .

dupa inca 15 minute se incearca daca legumele  sunt fierte se adauga ardeiul iute taiat  si se drege  cu smantana , patrunjel, piper  si tarhon din otet .

TIPS-URI

1

adaugati sare doar daca e necesar ,s-ar putea sa fie suficient de sarata de la afumatura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Cris2711 1

12.03.2011, 11:20

arata pur si simplu perfect

makabrys 1

04.07.2011, 15:45

D-na Mihaela ,felicitari ...arata delicios, deja m am apucat de ea

Bya Ralu 1

18.08.2013, 14:52

tare buna e

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata