Ciuperci champignon cu vin alb si smantana

de Gherca Daniela in Mancaruri de legume, 28 Aug 2019 | 5086 vizualizari

 

O reteta rapida, aromata si tare gustoasa! Nici nu se observa ca ii lipseste carnea :D 

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci champignon
  • 3 fire de ceapa verde
  • 4-5 catei mici de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 20 g unt
  • 150 ml smantana 15% grasime
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper mozaic
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci champignon cu vin alb si smantana:

 Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci.

     Intre timp curatam ceapa si usturoiul, le spalam si taiem marunt unturoiul, iar ceapa rondele.

     Cand a scazut apa de la ciuperci, adaugam legumele si amestecam pana se inmoaie.

      Peste ciuperci adaugam 125ml smantana, amestecam 1 minut, dupa care turnam vinul si inca o cescuta de apa, condimentam cu sare si piper mozaic dupa gust, punem din nou capacul si lasam la foc mic pana scade tot lichidul.

     Spre final adaugam restul de smantana si patrunjelul verde tocat, mai amestecam circa 1 minut si inchidem focul.

Servim cu paine intregrala sau cu ce va place!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci champignon cu vin alb si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ciuperci de padure