Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

de vasimur in Mancaruri de legume, 24 Sep 2018 | 22073 vizualizari

 

Tocmai mi s-a făcut poftă de ciuperci, dar nu eram prea hotărât dacă să fac o ciulama sau o reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi. În cele din urmă m-am decis să fac tocăniță. Mâncarea de ciuperci se prepară foarte repede şi este săţioasă, plină de proteine, fără să ai nevoie neapărat de carne. Ciupercile proaspete dau un gust excelent tocăniței, iar usturoiul îi conferă o aromă deosebită. Reţeta este foarte simplă şi are nevoie numai de câteva ingrediente.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

  • 1/2 kg de ciuperci champignon
  • 3 linguri de ulei floarea soarelui
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • sare după gust
  • piper după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • smântână (opțional)
  • 1-2 crenguţe rozmarin (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi:

Preparare Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

Curăţăm ciupercile, apoi le spălăm bine şi le tăiem felii. Spălăm roșia, o curățăm de pieliță și semințe și o tocăm mărunt. Ceapa curățată și spălată, o tocăm mărunt după care o călim în uleiul bine încins. Adăugăm ciupercile peste care presărăm puţină sare și amestecăm până când lasă zeamă. Acoperim vasul cu un capac şi lăsăm să fiarbă în suc propriu, la foc mic, amestecând din când în când. După cca. 10-15 minute, adaugă pulpa de roșie, usturoiul tocat mărunt (sau pisat) şi pătrunjelul verde, tocat, Mai lăsăm pe foc până ce scade complet zeama de la ciuperci, după care oprim focul și condimentăm cu sare, piper și boia, după gust.

Servim tocănița cu mămăliguță caldă!

Poftă bună!

Reteta mea preferata cu ciuperci ramane asta - Ciuperci la tigaie cu branzeturi, dar am incercat si Reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci si smantana si a placut tuturor!

Tocanita de pui cu ciuperci ramane totusi varianta ce-mi aminteste de copilarie :)

TIPS-URI

1

Puteți servi tocănița și cu pâine albă sau neagră, prăjită dacă doriți.

2

Puteți servi tocănița și cu puțină smâmtână, dar atunci nu mai este de post.

3

Puteți folosi ulei de măsline în loc de ulei de floarea soarelui.

4

Dacă vă place, puteți să puneți şi 1-2 crenguţe de rozmarin, la tocăniță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci