Ciuperci la tigaie cu branzeturi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 4 Apr 2017 | 14432 vizualizari

 

Cand va doriti sa pregatiti ceva intr-un timp scurt, aceste ciuperci cu branzeturi sunt minunate. Asta daca va plac ciupercile!

Eu ciupercile proaspete le pregatesc cel mai des umplute si la grill in zilele de post, dar cum aveam ceva branzeturi prin frigider mi s-a parut o idee faina sa le pregatesc asa, mai ales ca ora mesei se apropia si eu inca nu aveam mancarea gata. Sper sa va placa reteta si sa o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete mai micute
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de unt
  • 70 gr mozzarella
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la tigaie cu branzeturi:

Spalam ciupercile si le punem pe o sita sa se scurga.
Punem untul intr-o tigaie, o transferam pe foc si cand untul s-a topit, dam drumul ciupercilor si le inabusim 2-3 minute.
Ceapa verde o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate. Le punem si acestea in tigaie, amestecam bine si turnam o canita mica cu apa. Presaram sare, piper si le invartim. Punem un capac, reglam focul potrivit si lasam sa scada lichidul.
Mozzarella si cascavalul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa ce lichidul a scazut, tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul, presaram branzeturile rase, inclusiv parmezanul.

Punem iar capacul, tragem tigaia iar pe flacara aragazului si lasam branzeturile sa se topesca la foc mic.
Cand sunt gata, le dam deoparte si le lasam 5 minute sa se racoreasca.
Se servesc calde, puteti chiar sa presarati putina verdeata deasupra.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la tigaie cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Galbiori in sos de smantana