Stufat fraged de miel

de Bucataras in Oaie, 20 Apr 2016 | 8307 vizualizari

 

Astazi iti arat cum sa-ti usurezi munca-n bucatarie pregatind un stufat de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil)
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de bulion de calitate
  • 1 lingurita de amidon
  • 70 ml de vin rosu demisec
  • 50 ml de apa
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • 8 frunze de menta proaspata
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat fraged de miel:

Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar.

Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil), 3 legaturi de usturoi verde, 3 legaturi de ceapa verde, 2 crengute de cimbru, 1 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel, 2 linguri de bulion de calitate, 1 lingurita de amidon, 70 ml de vin rosu demisec, 50 ml de apa, 2-3 linguri de ulei, 2 lingurite de zeama de lamaie, 7-8 frunze de menta proaspata, sare si piper dupa gust.

 

Taie carnea de miel cubulete. Toaca legaturile de usturoi si ceapa. O sa aleg sa pregatesc acest preparat la Crock Pot 6L Saute pentru ca vreau sa am parte de-o carne extrem de frageda.

Daca nu ai unul, atunci poti pregati stufatul pe foc. Vasul de aluminiu iti permite sa-l pui direct pe foc. Asa ca incinge-l, adauga uleiul si caleste carnea pana prinde o culoare. Adauga apoi cimbrul, usturoiul si ceapa verde, amesteca si la putin timp stinge cu vinul si lasa putin sa se reduca.

Afla toti pasii de preparare din reteta video https://youtu.be/1h9a2VxxH2E

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat fraged de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel