Tocana de rosii cu carne de porc

de mirela0911 in Porc, 5 Sep 2021 | 5019 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Cautasem pe net o reteta de tocana siciliana. Am gasit mai multe, am citit si m-am apucat de treaba. Asta e ceea ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 20 g unt
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usuturoi
  • 1 gogosar
  • sare, piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 buc coaja de lamaie
  • 500 g rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • 300 ml apa
  • orez
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de rosii cu carne de porc:

Se spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste carnea pe toate partile. Se adauga ceapa tocata, usturoiul taiat marunt si gogosarul feliat. Se amesteca totul bine si se lasa 2-3 minute. Se adauga coaja de lamaie si foile de dafin. Se toarna apoi vinul si se lasa sa fiarba 15 minute. 

In acest timp, se spala rosiile, se oparesc, se decojesc si se taie apoi in bucati. Se pun la fiert intr-o cratita si se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie bine. Se dau apoi prin sita iar sucul obtinut se toarna in cratita, peste carne. Se toarna si apa si se continua fierberea pana ce carnea este bine facuta.

Orezul se fierbe in apa multa cu sare, se scurge si se serveste ca si garnitura la tocanita de rosii, garnisita cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de rosii cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti