Blogosfera culinara

Caietul cu retete

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sarmale - ornamente culinare

Data:22.10.2013

Câteva idei de prezentare a sarmalelor: fierte în dovleac, la cuptor, sau fierte în căni de... articol complet

Index de termeni folositi in bucatarie (1)

Data:22.07.2013

a tapeta = a îmbrăca diferite forme cu aspic, pesmet, ulei și făină, legume, etc.a trage = a... articol complet

O istorie a ciocolatei (2)

Data:13.07.2013

Boabele de cacao au fost aduse în Europa de către Cristofor Columb, de la azteci, și la... articol complet

O istorie a ciocolatei (1)

Data:07.07.2013

1. Introducere. Ciocolata e complicată. Se obține din arborele de cacao, Theobroma cacao,... articol complet

Cafeaua de dimineata

Data:01.07.2013

Sursă foto: http://www.wikihow.comIeri am găsit pe blogul Bucătar maniac o postare despre cum... articol complet

Aluatul de ecler

Data:28.06.2013

Acest aluat de origine franțuzească este mult folosit atât în patiserie cât și pentru... articol complet

Cum repari o crema nereusita

Data:17.06.2013

Bun regasit celor care inca mai acceseaza acest blog.Asadar o problema cu care fiecare poate ca... articol complet

Kremschnitt

Data:17.03.2013

Cu toate ca denumirea folosita pe la noi este de sorginte germana, totusi aceasta prajitura isi... articol complet

Mucenici moldovenesti

Data:07.03.2013

Noi acasa facem mucenicii, sau sfinții, din aluat de cozonac, asa ca in reteta aceasta:... articol complet

Limoncello, lichior de lamaie

Data:02.03.2013

Reteta italiana, originara de pe splendida Costa Amalfitana, devenita un fel de bautura... articol complet

Periplu italian, partea intai

Data:01.03.2013

Prajitura fina cu crema de cafea Dupa cum unii dintre dv. stiti, la inceputul lunii februarie... articol complet

Tort Macedonia (cheesecake, fara coacere)

Data:26.02.2013

Tot in vizita facuta in Italia, intr-una din seri am mancat o portie dintr-un cheesecake... articol complet

Spaghetti alla Matriciana

Data:23.02.2013

Am avut ocazia sa mananc acest fel de mancare specific italian la un restaurant din Roma. Apoi am... articol complet

Cornulete de salon

Data:17.02.2013

O reteta clasica, din caietul meu cel vechi (poza este la sfarsitul postarii), facuta tot in... articol complet

Rulada de pasare (2)

Data:02.02.2013

Pentru rulada asta avem nevoie de: o bucata de piept de pasare (pui sau curcan), 200 g carne... articol complet

Figaro, 2

Data:26.01.2013

Reteta originala am postat-o pe la inceputurile acestui blog. Pe atunci nu aveam poze si tin... articol complet

Piept de curcan cu pilaf de spanac

Data:19.01.2013

Cum noi anul acesta am avut niste sarbatori ca si inexistente (pt cei care inca mai simt emotia... articol complet

Placinta cu dulceata de portocale

Data:13.01.2013

Mai intai va trebuie un borcan sau doua de dulceata de coaja de portocala. Nu m-am incumetat sa... articol complet

Salata de cartofi (2)

Data:10.01.2013

O gustasem pentru prima oara la aniversarea unei colege, acum cateva luni. Mi-am propus sa o fac... articol complet

Tiramisu clasic

Data:30.12.2012

Acum 2 zile am facut si eu, cu inima indoita, un tiramisu cu crema mascarpone. Insa am fost atat... articol complet