Ardei umpluti cu varza

de babi5 in Muraturi, 16 Oct 2014 | 7866 vizualizari

 

Sunt muraturile preferate ale fetelor mele si mie imi plac, asa ca din toata saracia am facut o portie pentru fiecare. Din cantitatea folosita am obtinut un borcan de 3 l si o galetusa de 4 l.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg ardei galbeni grasi
  • 7 kg varza alba
  • 2 plicuri pikant fix (unul dulce acrisor si unul picant)
  • 5 linguri sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 4 radacini hrean (mai mare)
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 750 ml otet 9 grade
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza:

Varza se curata de frunzele cu defect, se spala, apoi se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotoare si se spala, morcovii, telina si hreanul se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Hreanul se taie felii pe de-a lungul.

Intr-un recipient mai mare se amesteca varza cu morcovul, telina, sarea, piperul si cimbrul si se lasa vreo 2 ore, amestecand din cand in cand. Lasam mai mult timp ca varza sa se inmoaie bine. Apoi umplem ardeii si ii asezam in borcane cu bucatile de hrean printre si rondele de morcovi.

Intr-o oala punem la fiert 3 l de apa si cand clocoteste adaugam otetul si plicurile de pikant fix. Mai lasam sa dea in clocot trei minute apoi punem fierbinte peste ardei. Lasam ardeii sa-si ia din lichid suficient, apoi sigilam si directia camara.

Cu mare drag si reteta mea pentru voi. Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Eu am mai adaugat si boabe de piper si mustar

2

Cine vrea mai dulceag poate adauga si zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

17.10.2014, 08:56

Rocsi,deyutzky, anca_rm multumesc

babi5 1

17.10.2014, 08:59

Merisor,Mihaela63, ClaudiaO, Ina Bya Ralu, multumesc frumos

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza, in saramura