Ciorba cu legume de vara

de mirela0911 in Ciorbe, 27 Iun 2011 | 4972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • o bucatica de telina
  • 3 cepe
  • mazare
  • fasole pastai
  • o conopida
  • 4-5 cartofi noi
  • 2 rosii
  • un ardei gras
  • frunze de patrunjel si telina
  • sare dupa gust
  • putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume de vara:

Se spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara.

Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei. Se toarna apa peste legume si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce a inceput sa clocoteasca  punem si fasolea pastai. Se lasa la fiarba la foc incet cu oala acoperita. La urma raman mazarea, conopida (taiata in buchetele mici) si cartofii cubulete. Se sareaza dupa gust. 

Intre timp s-a fiert si carnea, se taie bucatele mici, se adauga peste legume, iar supa in care a fiert carnea se strecoara si se toarna in oala cu legume.

Rosiile se oparesc cateva secunde, se curata de piele si se taie cubulete, ardeiul la fel si se pun in oala. Se lasa sa mai clocoteasca pt cca 15 minute, dupa care se stinge focul.

Frunzele de patrunjel si telina se spala si se taie marunt. Se arunca in oala si se pune capacul ca sa nu auzim ce povestesc.

Se serveste alaturi de un ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda si cartofi