Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba

de epurasha2bb in Ciorbe, 27 Sep 2010 | 38036 vizualizari

 

Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba este buna si sanatoasa.
Ciorba din oase de vita cu legume este un preparat traditional romanesc, cunoscut si apreciat pentru gustul sau bogat si beneficiile nutritionale. Aceasta ciorba, gatita adesea in sezonul rece, este o alegere ideala pentru o masa hranitoare si reconfortanta.



Oasele de vita, care constituie baza acestei ciorbe, sunt bogate in maduva si colagen, substante care, prin fierbere indelungata, elibereaza nutrienti esentiali si dau ciorbei o consistenta si o savoare deosebita. Supa rezultata din fierberea oaselor este plina de proteine si minerale, fiind considerata benefica pentru sanatatea articulatiilor si a sistemului digestiv.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba
  • o punga de oase de vita cu carne
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura pasta de rosii cu ardei
  • patrunjel verde
  • 1 morcov mare
  • 1 bucatica de radacina de telina
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba:

Cum se prepara Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba

Se pun la fiert oasele de vita intr-o oala mare cu apa.Se lasa sa dea in clocot, se indeparteaza spuma si cand e apa clara se adauga legumele taiate marunt, curatate de coji si spalate in prealabil.Apoi se lasa la fiert pana ce se desprinde usor carnea de pe oase si legumele sunt moi dar inca isi pastreaza culoarea.

Se adauga si lingura de pasta de rosii cu ardei si se mai lasa putin, se potriveste de sare si se mai adauga putin amestec de legume uscate pt.ciorba si ultima data patrunjelul verde tocat marunt.

Se serveste cu paine de casa si ardei iuti. Recomandam si ciorba de rosii. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mareno 1

26.01.2013, 15:30

nu acrim cu nimic ???

JoeLimonada 1

04.02.2020, 13:22

asta e supica nu ciorbita. Trebuie acrita...

christyansen 1

04.01.2022, 13:34

f buna bravoooooooooooooooooooooooooooo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare la multicooker