Ardei iuti cu ceapa in otet

de Criss in Muraturi, 2 Sep 2014 | 13321 vizualizari

 

De cand am descoperit aceasta reteta de ardei iuti , ii pregatesc in fiecare toamna si ii mananc cu mare placere. Sunt foarte foarte buni, nu exagerat de iuti, eu ii prefer in locul altor muraturi. :)

 

INGREDIENTE

  • -800 g ardei iuti colorati
  • -3 ardei grasi/gogosari/capia
  • -5 cepe
  • Pentru saramura:
  • -1 l apa
  • -800 ml otet
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri sare grunjoasa neiodata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti cu ceapa in otet:

Ardeii se taie in rondele. La fel si ceapa. (Lasati-va sotii sa faca aceasta operatiune, daca nu vreti sa va usture mainile si sa plangeti :D Oricum ei sunt consumatorii de ardei iuti :D ) Se amesteca si se pun in borcane.

Mie din cantitatile date mi-au iesit 5 borcane de 750-800 ml.

Se amesteca ingredientele pentru saramura, se pune saramura la fiert si se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul si se toarna saramura peste ardei. Se capseaza borcanele, se invelesc in carpe, se pun intr-un vas si se fierb aproximativ o ora.

Se lasa sa se raceasca apoi se pun borcanele in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti cu ceapa in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

03.09.2014, 05:54

Pity, eu zic ca si zaharul are rolul lui bine stabilit. Taie din iuteala ardeilor si din acreala otetului.

robert_badica 1

03.09.2014, 09:51

!

Rocsi 1

03.09.2014, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA