Ardei iuti cu ceapa in otet

de Criss in Muraturi, 2 Sep 2014 | 16648 vizualizari

 

De cand am descoperit aceasta reteta de ardei iuti , ii pregatesc in fiecare toamna si ii mananc cu mare placere. Sunt foarte foarte buni, nu exagerat de iuti, eu ii prefer in locul altor muraturi. :)

 

INGREDIENTE

  • -800 g ardei iuti colorati
  • -3 ardei grasi/gogosari/capia
  • -5 cepe
  • Pentru saramura:
  • -1 l apa
  • -800 ml otet
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri sare grunjoasa neiodata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti cu ceapa in otet:

Ardeii se taie in rondele. La fel si ceapa. (Lasati-va sotii sa faca aceasta operatiune, daca nu vreti sa va usture mainile si sa plangeti :D Oricum ei sunt consumatorii de ardei iuti :D ) Se amesteca si se pun in borcane.


Mie din cantitatile date mi-au iesit 5 borcane de 750-800 ml.


Se amesteca ingredientele pentru saramura, se pune saramura la fiert si se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul si se toarna saramura peste ardei. Se capseaza borcanele, se invelesc in carpe, se pun intr-un vas si se fierb aproximativ o ora.


Se lasa sa se raceasca apoi se pun borcanele in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti cu ceapa in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

03.09.2014, 05:54

Pity, eu zic ca si zaharul are rolul lui bine stabilit. Taie din iuteala ardeilor si din acreala otetului.

robert_badica 1

03.09.2014, 09:51

!

Rocsi 1

03.09.2014, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe