Compot de pere

de ionix in Conserve, 17 Sep 2010 | 12765 vizualizari

 

asa arata compotul dupa circa 3 saptamani.. deja si-a capatat o culoare mai galbuie... perele mele au fost prea coapte :p se aseamana cu cel de prune :p

 

INGREDIENTE

  • 7 kg pere
  • 7 l apa
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lingurita cu conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii.

Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan.

Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot.

Cand siropul s-a facut adaugam conservantul si amestecam bine.

Siropul fierbinte se toarna peste perele din borcan.

Infiletam borcanele bine, le intoarcem si le lasam sa se raceasca putin.

Se depoziteaza la loc intunecat si racaros.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

de preferat ar fi ca perele sa fie foarte tari...

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Corinuta 1

19.09.2010, 17:50

imi plac perele in compot, sunt foarte aromate!

Sylvia 1

21.09.2010, 21:11

Foarte harnicuta si de la mine

Romantico 1

23.09.2014, 16:22

Sall......nu vad rostu la conservant.Pe bune mai mananca si copii un astfel de compot......cum naiba sa pui conservant oribill

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Compot de pere