Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot

de mihaelar63 in Slow Cooker, 7 Aug 2017 | 4011 vizualizari

 

Dedic aceasta costita dragei noastre Cleme pe care am sarbatorit-o. Fara motiv si fara intentie, am preparat ieri costita de purcel, cred ca asa trebuia :D. Am folosit pentru preparare aparatul slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Ultima etapa puteam sa obtin o costita mai lipicioasa si mai aspectoasa, dar nu am vrut sa denaturez gustul carnii proaspete.
 Fara egoism, nu prea as fi impartit costita aceasta cu altcineva :D !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita porc proaspat taiat
  • 1 crenguta salvie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 pahar cidru mere
  • sare
  • piper
  • pireu cartofi
  • cartofi 
  • sare 
  • lapte 
  • patrunjel verde 
  • usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot:

  1. Spalati crenguta de salvie.
  2. Ceapa se spala si se taie inele.
  3. Caciulia de usturoi se taie in doua si se spala.
  4.  Curatati costita de porc de grasimea in exces.
  5. Bucatile de costita se spala si se asaza in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l.
  6. Sarati, piperati, asezati peste carne ceapa si jumatate din usturoi.
  7. Turnati deasupra cidrul.
  8. Puneti capacul si selectati pe programul ,, high'', preparare 4 ore.
  9. Nu a fost nevoie chiar 4 ore, eu am scos dupa 3.5 ore costita care era perfect patrunsa, oasele moi ale purcelusului se puteau manca usor.
  10. Mi-a placut fragezimea data de acest mod de preparare, dar si faptul ca si-a pastrat forma, desi a fost indelung fiarta.
  11. Am gustat si am mai sarat putin.
  12. Costita am feliat-o in bucati mai subtiri, le-am uns cu usturoi pisat si le-am prajit usor in tigaia teflonata pana au capatat rumeneala.
  13. Garnitura am preparat din cativa cartofi taiati, fierti cu sare, lapte indoit cu apa si usturoi. La sfarsit, am adaugat si patrunjel verde tocat.
  14. Am servit costita de porc cu garnitura de pireu de cartofi si salata asortata.
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Timpul de preparare este mare, dar rezultatul si gustul este deosebit.

2

Datorita gatirii lente la temperaturi sub 100 grade celsius, se pastreaza mai bine nutrientii din mancare.

3

Cateva informatii despre aparatul folosit .https://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-2-4l-manual-black

4

Perfect de folosit slow cooker Crock-Pot intr-o zi calduroasa. Nu degaja atata caldura ca la prepararea clasica.https://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-2-4l-manual-black.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc aromat la slow cooker Crock-Pot 4,7 L