Cum sa faci granola in casa

de Bucataras in Vegan / Raw vegan, 16 Noi 2020 | 5695 vizualizari

 

Foarte usor de pregatit, granola este un amestec de cereale integrale cu fructe uscate, seminte si nuci, amestec pe care il poti adauga unui iaurt sau unui smoothie, obtinand un mic dejun satios si sanatos.
Avantajul granolei preparate in casa in fata sortimentelor pe care le gasim in magazine este simplul fapt ca putem controla ingredientele si cantitatea de zahar folosita.
Fulgii de ovaz sunt baza acestei retete, urmand a combina tot felul de fructe uscate si seminte, de fiecare data altele, incat sa ai mereu un alt amestec. Eu nu folosesc deloc zahar, consider ca fructele plus siropul de artar pe care il folosesc contin suficient zahar.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani fulgi de ovaz
  • Seminte de in (dovleac, floarea-soarelui, etc)
  • Migdale, nuci crude (alune de padure)
  • Stafide, smochine, curmale (merisoare, mere deshidratate)
  • Cacao
  • Scortisoara
  • 5 linguri sirop de artar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum sa faci granola in casa:

Pune fulgii de ovaz intr-un vas pentru cuptor. Adauga seminte, migdale, alune si nuci,ingredient care sunt surse de fibre si proteine atat de necesare organismului.

Taie curmalele si smochinele in bucati si nu uita sa adaugi merisoarele si stafidele.

Pune cacao si scortisoara, eu am pus cate 2 linguri din fiecare. Amesteca.

Sau pune cacao si cubulete de ciocolata pentru un rasfat suprem. ;)

Adauga siropul de artar, amesteca toate ingredientele si da tava la cuptor.

Lasa cam 15 minute la cuptor, se rumenesc usor la suprafata, apoi amesteca din nou cerealele si fructele si lasa-le din nou la cuptor  pana se rumeneste binisor tot amestecul si devine crunchy.

Probabil ca cea mai grea parte a coacerii granolei este sa stii cand e gata coapta. Utilizarea unei temperaturi scazute a cuptorului ajuta la uscarea granolei fara a o coace excesiv, dar granola nu va fi uscata chiar din cuptor -ea se usca pe masura ce se raceste, așa ca scoate-o din cuptor atunci cand arata usor prajita și miroase a miere gatita.

Granola e gata, las-o la racit, apoi depoziteaz-o in borcane cu capac, unde o poti pastra vreme indelungata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa faci granola in casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta mea de mic dejun integral