Garnitura de cus-cus cu rodie

de RODIMUR in Mancare copii, 5 Feb 2021 | 3150 vizualizari

 

Pentru o friptură de porc, am făcut rapid zilele trecute o garnitură din cus-cus cu rodie, la origine specific orientală, dar la care am renunțat în ultimul timp să adaug câteva condimente caracteristice zonei și care încă nu au intrat în obișnuințele mele condimentare de zi cu zi (curcuma, ghimbir, coriandru...). A ieșit foarte bună și s-a potrivit perfect cu friptura. Oricum, eu prepar adeseori cus-cus, așa că a fost un meniu chiar pe gustul nostru obișnuit.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de cus-cus
  • 1 rodie
  • 100 grame de unt
  • sare extrafină
  • curcuma, ghimbir, coriandru (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cus-cus cu rodie:

Se spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele.

Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Când cus-cusul a fiert, se strecoară și se pune în platou.

Se taie untul bucățele, se adaugă în cuc-cus și se amestecă, pentru dipersarea lui rapidă.

Se adaugă semințele de cus-cus și se amestecă în garnitură cu grijă, ca să nu se strivească.

Se decorează după plac și se servește caldă, alături de friptură.

TIPS-URI

1

Fierbeți cus-cusul conform recomandărilor de pe ambalaj.

2

Dacă adăugați sare la fiert, este suficient pentru a da gust bun garniturii.

3

Cine este obișnuit cu gustul condimentelor orientale, le poate folosi.

4

Desfaceți rodia cu grijă, să nu striviți semințele.

5

Pregătiți din timp semințele și untul, ca să le puteți adăuga repede și să serviți garnitura caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cus-cus cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu zmeura si rodie