Mic dejun continental

de RODIMUR in Cook and smile, 26 Iun 2017 | 11187 vizualizari

 

În urmă cu mulți ani, am găsit această denumire ("mic dejun continental") în oferta unei agenții de turism și cum nu știam despre ce este vorba, m-am interesat. Am găsit pe internet informația căutată, la această adresă, care merită consultată la nevoie:.
 
http://www.family-holiday.ro/mic-dictionar-pe-intelesul-tuturor/
 
 


 

INGREDIENTE

  • produse de panificație (pain au lait, cornuri, chifle), sau
  • produse de patiserie (croissant, pateuri sărate sau dulci)
  • unt (25-30 grame/persoană)
  • dulceață
  • miere
  • cafea, sau ceai, sau capuccino
  • zahăr
  • lapte
  • apă minerală
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun continental:

În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și îmbietor masa. El se compune dintr-o băutură caldă, nealcoolică (ceai, cafea, capuccino), la care se asociază laptele.

La aceasta se adaugă meniul fix, pentru acest gen de mic dejun și anume: produse de panificație, sau de patiserie, unt, dulceață (sau miere) și apă minerală.

Am pus pe masă unt de casă, miere naturală de salcâm și dulceață de caise, producție proprie.

În afara acestui mic dejun continental, mai este micul dejun englezesc ("english breakfast") care pe lângă ceea ce există în meniul complet, mai are cârnăciori de porc, sau șuncă prăjite, ouă fierte, sau prăjite, pâine prăjită, roșii și suc de fructe.

Micul dejun american ("american breakfast") conține, în afară de ceea ce se găsește în micul dejun continental și renumitele clătite, omleta simplă, sau cu diferite ingrediente, sucul natural de fructe...

În funcție de sezon, la noi există un alt gen de mic dejun tradițional, pe care l-am găsit pe acest site: https://www.bucataras.ro/retete/mic-dejun-traditional-de-sezon-75260.html

 

 

TIPS-URI

1

Un meniu bun/o mâncare bună trebuie să fie și frumos prezentat(ă).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun continental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

27.06.2017, 21:37

Da, sunt bune, dar și simple și accesibile...
Mulțumesc, Rocsi!

Carmen ElenaNemes 1

26.06.2020, 09:21

Pffff EU asa mānînc un fiecare dimineata dar apa minerala ptr ce???? Suc de portocale se bea.

RODIMUR 1

26.06.2020, 10:04

Doamna Carmen, dacă vă deranjează apa minerală, ignorați-o! Altora le place, vă vine să credeți...? Permiteți-mi să vă împărtășesc un secret: cafeaua întotdeauna se servește cu un pahar de apă rece alături...

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quinoa cu ou prajit, avocado, spanac si sos de unt picant