Negresa cu crema de vanilie si lamaie

de Merisor in Prajituri, 20 Oct 2012 | 56473 vizualizari

 

Negresa este prajitura preferata a unuia din baietii mei, asa ca atunci cand fac trebuie sa fie cu nuca multa si cacao multa. Am facut-o in tava de 30/40 .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 6+2 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 250 gr miez de nuca macinat
  • 150 gr miez de nuca jumatati
  • 150gr unt + 50 gr pentru uns
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de lamaie(lemon curd)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie si lamaie:

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu 6 linguri de zahar, cacaoa, 150 gr de unt si laptele si le-am fiert pe baie de aburi pana s-au ingrosat putin ca o smantana. Am dat deoparte sa se raceasca. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am pus nuca macinata amestecand usor, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat cu cealalta compozitie racita.

Am uns tava cu 50 gr unt, am presarat 2 linguri de zahar peste si am pus cele 150gr miez de nuca apoi am intins blatul peste nuca si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Cand a fost gata, am rasturnat pe un platou si am lasat-o la racit.Cand s-a racit am ras cu cutitul putin din blat(dar  nu de pe partea cu nuca) pentru a-l folosi la ornat.

Intre timp am facut crema in felul urmator: Am amestecat budinca de vanilie cu zaharul, si putin lapte rece pana s-a omogenizat bine, apoi am pus restul de lapte caldut, putina sare si am fiert, mestecand continuu. Am lasat la racit, apoi am amestecat cu crema de lamaie pe care am prezentat-o aici:http://www.bucataras.ro/retete/lemon-curd-37222.html

Am intins crema peste blat si am ornat cu firimituri din blatul ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa cu gem si bezea