Paella cu pui si fructe de mare

de Panacris in Fructe de mare, 28 Iun 2020 | 2345 vizualizari

 

O combinație din carne de pui cu fructe de mare, legume și orez!
Spor și poftă bună!
P.S. Poze mai puține, că am preparat rețeta pe repede înainte! ;)

 

INGREDIENTE

  • Orez bob rotund cca. 300 g,
  • Creveți decorticați cca. 300 g,
  • Midii cca. 300 g,
  • File de pui cca. 300 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Mazăre verde cca. 200 g,
  • Fasole verde cca. 200 g
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Șofran 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu pui si fructe de mare:

Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier.

Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de măsline, până ce se albesc. Apoi  se împinge carnea spre laterale, se adaugă legumele, ceapa, ardeiul și roșiile, tăiate grosier și se lasă la călit, până ce devin translucide. Apoi se adaugă mazărea, fasolea verde, orezul, fructele de mare, se asezonează de sare, șofran și apă, cât să acopere toată compoziția. Se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, până ce orezul s-a fiert și lichidul absorbit.

Paella sau mai bine zis tocanița spaniolă cu pui și fructe de mare se servește fierbinte, simplă, ca atare, eventual asezonată cu lămâie!  

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

carnea de pui se poate inlocui cu carne de iepure! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu pui si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Midii cu lapte de cocos