Piept de pui cu legume la wok

de Ina in Mancaruri de legume, 13 Dec 2020 | 5037 vizualizari

 

Îmi place mult mâncarea chinezească și de ceva vreme experimentez destul de des acest gen , cu ce am la îndemână.
Azi am combinat legumele gătite la wok cu un sos achiziționat din LIDL - Tokyo Style Sauce - ce conține sos de soia, susan și ghimbir, miere, apă și amidon pentru îngroșare. 
Din cantitățile de mai jos am obținut  6 porții generoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui ( de preferat de curte )
  • 2-3 ardei grași ( roșii, galbeni, verzi)
  • 2-3 morcovi mari
  • 1 buchet brocoli ( cca 500 g )
  • 500 g ciuperci champignon )
  • 200 g orez prefiert
  • Tokio Style Sauce (sos de soia cu susan și ghimbir)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume la wok:

Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și în apă rece.

Desfacem carnea de pe oasele pieptului și o tăiem în fâșii de 1-2cm.

Curățăm morcovii și-i feliem bețișoare.

Curățăm și ciupercile și le feliem.

Desfacem buchețele de brocoli pe care le punem 5 minute în apă clocotită.

Am încins 200 ml ulei în wok și am călit, pe rând, pieptul de pui, morcovul, ardeiul gras, bucățile fierte de brocoli și ciupercile.

În uleiul rămas ( evident, doar 5-6 linguri ) am pus orezul scurs și l-am prăjit 5 minute, amestecând continuu.

Ingredientele prăjite le scurgem într-un vas încăpător ( mai puțin orezul ) și stropim totul cu sosul de soia cu susan și ghimbir. Eu am folosit sosul TOKYO achiziționat de la LIDL. Este dulceag și chiar dacă conține ghimbir nu este deloc iute. 

Amestecăm totul și decorăm cu susan. 

Servim alături de orezul fiert și prăjit pe care-l stropim cu sos de soia și/sau cu sos Tokyo. 

TIPS-URI

1

Ingredientele și cantitățile sunt orientative, puteți folosi și vinete, dovlecei sau orice vă place și aveți la îndemână.

2

Vă las mai jos o poză cu ingredientele sosului, în caz că vreți să-l preparați singuri .

3

Puteți elimina carnea și veți avea un fel principal de post.

4

Puteți completa gustul de sare după preferință. Eu nu am folosit pentru că suntem la regim hiposodat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume la wok" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu naut si legume