Placinta cu ceapa si ciuperci

de mena29 in Mancaruri de legume, 31 Mai 2015 | 29016 vizualizari

 

Am promis cuiva ca am sa postez aceasta reteta si trebuia sa ma tin de cuvant. Este foarte buna si merita sa o incercati. E posibil sa nu va incante ideea ca e cu ceapa dar va asigur ca este tare tare buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 60 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 200-250 g faina alba
  • 1/4 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 80 ml ulei
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 conserva ciuperci de 380 g
  • 250 g smantana
  • 2 oua mari sau 3 medii
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa si ciuperci:

Am copt placinta intr-un vas ceramic cu diamertul de 26 cm.

Amestecam branza de vaci, laptele, uleiul, putina sare si piper, adaugam faina cernuta si praful de copt. Framantam bine si intindem frumos o foaie care atunci cand o punem in tava din ceramica, trebuie sa cada putin peste marginile vasului.

Ceapa o curatam,o spalam si o taiem julien,o calim in uleiul incins pana devine sticloasa,adaugam ciupercile din conserva clatite cu apa rece si scurse. Lasam sa se patrunda bine ceapa,asezonam cu sare si piper, luam de pe foc si lasam sa se raceasca dupa care rasturnam compozitia de ceapa cu ciuperci peste aluatul din vasul ceramic. Amestecam cu un tel smantana cu ouale si punem peste ceapa. Cu o furculita sau cu o lingura miscam usor ceapa pentru a o patrunde cu amestecul de ou cu smantana. Aducem frumos marginile de aluat spre mijlocul placintei. Coacem placinta in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru apoximativ 45 minute. Pana cand devine rumena. O putem servi calda sau rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu somon afumat si legume