Somn la cuptor

de La Ancuta in Peste, 19 Dec 2010 | 21662 vizualizari

 

am ajuns sa fac si pestele pe care mi-l propusesem, dar s-a transformat in porc :))

 

INGREDIENTE

  • 1 somn fara cap si coada (intreg avea 1,7 kg)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii sau bulion
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 200 g cascaval
  • cimbru
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor:

Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete.

Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn.

Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau bulionul) si usturoiul pisat. Presaram cimbrul deasupra.

Punem 100 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Acoperim cu capac si dam la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Scoatem apoi tava din cuptor si radem restul de cascaval deasupra.

Mai dam la cuptor, fara capac inca 10-15 minute.

Portionam si stropim cu zeama de lamaie.

Noi am mancat cu mamaliguta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de somn pe pat de legume si sos de smantana