Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Sep 2015 | 2353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura alune neprajite si nesarate, decojite
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1/2 chili
  • 1 bucata de 1 cm de ghimbir proaspat, decojit
  • 1/2 legatura coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 1 fir ceapa verde
  • 100 grame taitei chinezesti
  • 1 catel de usturoi
  • 50 grame creveti
  • 2 linguri sos Hoisin
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lime
  • cateva frunze de salata
  • 1/2 cutie creson
  • 100 grame Steak vita
  • 1/2 lingura mix 5 condimente chinezesti
  • 1 lingura ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin:

Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic. 

Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca chiliul, ghimbirul, ceapa si jumatate din cantitatea de coriandru (patrunjel).

Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Intr-o tigaie, se soteaza mixul obtinut anterior, se adauga catelul de usturoi, pisat, apoi crevetii. Se amesteca, se adauga sosul Hoisin, sosul de soia, sucul de la 1 lime si restul de coriandru/patrunjel. 

Se scurg taiteii si se adauga in tigaia cu creveti, adaugand putina apa fierbinte, pentru a obtine o consistenta cremoasa. 

Se feliaza steak-ul in fasii de 1 cm grosime. 

Se impart taiteii in boluri, se aseaza frunzele de salata pe margini, crevetii si bucatile de steak deasupra si se presara creson, alunele si semintele de susan deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de dovlecei