Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

de oanapl in Mancare copii, 3 Iun 2017 | 4894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200  g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel mic
  • 5-6 linguri boabe de porumb
  • 300 g spanac congelat
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ardei, spanac si dovlecel:

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii. Tai dovlecelul cubulete sau felii si il calesti timp de 5-10 minute in 2 linguri de ulei. Intr-un castron, amesteci ardeii taiati fasii cu spanacul (scurs de apa), dovlecelul si boabele de porumb, dupa care ii condimentezi dupa gust cu sare si piper negru macinat. 

Separat, mixezi ouale, apoi adaugi pesmetul si omogenizezi, apoi torni amestecul peste ardei.

Tai aluatul in doua. Intinzi o foaie de aluat si apoi imbraci o forma rotunda, ridicand bine pe margini si il intepi cu furculita. Acoperi aluatul cu o hartie de copt, adaugi boabe de fasole deasupra (pentru a nu se umfla) si il introduci in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute.

Pui compozitia de ardei si tai surplusul de aluat.

Intinzi a doua foaie de aluat si decupezi margarete (sau alte modele) cu ajutorul unei forme si le asezi peste umplutura, incepand din margine spre centrul tavii.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, la 180 de grade C, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca putin, apoi feliezi tarta si o servesti.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ardei, spanac si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu spanac si branza slaba de vaca pt bebelusi