Tarta cu budinca si fructe

de Bucataras Medi in Prajituri, 6 Sep 2012 | 6164 vizualizari

 

sau Tarta tremurata

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de tarta
  • 3-4 linguri cu sirop de zmeura(sau orice alt sirop)
  • Pentru crema
  • 1 plic budinca de cacao
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru glazura
  • gelatina pentru tarta
  • 2 linguri cu zahar
  • fructe.......mure,zmeura, nectarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca si fructe:

Ungem o tava de tarta cu ulei , tapetam cu faina si intindem  foaia de aluat.Cu ajutorul unei furculite facem cateva intepaturi in aluat si dam la cuptor pana cand aceasta este coapta .

Intre timp ne ocupam de budinca pe care o preparam conform instructiunilor de pe pachet. Amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 4-5 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert si cand acesta a inceput sa dea in clocot  se adauga amestecul de mai sus. Tinem pe foc, amestecand continuu, pana cand compozitia se leaga. Adaugam la final esenta de rom si coaja rasa de portocala. Lasam sa se racoreasca.

Zmeura si murele le punem intr-o strecuratoare si trecem peste ele un jet de apa rece si lasam sa se scurga bine. Nectarina o spalam si apoi o taiem felii subtiri.

Trecem la asamblarea tartei. Peste foaia de tarta  punem cateva linguri de sirop, apoi turnam budinca, dupa care trecem la ornatul tartei cu fructe dupa placul fiecaruia.

Am pregatit gelatina pentru tarta conform instructiunilor de pe plic si am acoperit cu ea doar feliile de nectarine.

Dam la rece la frigider (si avem rabdare sa se intareasca bine budinca .........hihihi) pentru circa o ora si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

gaby_gabytza 1

07.09.2012, 11:51

delicioasa

dakris 1

07.09.2012, 17:15

mmmm...arata grozav!

mihaelar63 1

20.09.2012, 21:46

Arunca incoace , tremura , nu tremura , o nimeresc eu cumva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate