Intrebare
sydneyfox80 2015-03-07 23:25:43
Buna seara. Incerc de ceva timp sa fac vestitii macarons si ba imi ies, ba nu. Nu inteleg care ar fi problema. Am cuptor electric si am incercat sa ii coc la temperatura din cartea Les petits macarons, adica 105 grade celsius. Evident ca nu au facut piciorus si am incercat sa ii fac la 140 de grade. s-a format un piciorusul dar au ramas necopti inauntru. Cum ar trebui sa procedez?
Raspunsul specialistului
Bun gasit,
Macarons sunt o mare provocare si pentru cei mai mari patisieri, eu va dau cele trei etape extrem de important de urmat pentru ca toate trei conteaza nu numai coacerea.
1. Separarea oualor in avans, se pastreaza albusul la rece in frigider macar 12 ore , este absolut necesara aceasta etapa.
2. Pauza necesara de repaus a manarons-ului inainte de coacere. Dupa ce este asezat pe hartia de copt cu un poche , se bate tava o data ca sa se formeze cercurile perfecte si se lasa 30 de minute ca sa faca crusta , abia apoi se introduc la cuptor.
3. Timpul de coacere este de 13 minute la 150 grade Celsius, pot fi lasate maxim 15 minute, dar ultimele minute cu usa intredeschisa la cuptor ( se prinde o lingura sus in usa) . Dupa 12 minute de coacere sau se deschide usa de cateva ori sau se intredeschide cu o lingura ca sa scoatem umiditatea din cuptor.
Un mic tips : ca sa le dezlipiti mai usor introduceti putina apa intre foaia de copt si tava si binenteles se lasa un timp de macar 24 de ore de repaus inainte de a fi consumate . Spor la facut macarons :)