Coltul specialistului Chef Sylvia

Sylvia Boutiere raspunde intrebarilor

Chef sectiunea evenimente la : Domaine Chateau du Faucon, a lucrat la Garden Ice café si s-a format la restaurantul gastronomic La Table d'Arthur'R contact: bucataria-sylviei.ro/

Sylvia este alaturi de bucataras parca de o viata. A crescut impreuna cu comunitatea noastra frumoasa si si-a cultivat calitatile culinare in Franta, astfel ca acum poate sa le impartaseasca tuturor. O face cu placere si cu mult drag pentru toti prietenii bucataras.ro. Ii puteti cere aici sfatul pentru cum sa aranjati o farfurie, pentru un meniu deosebit sau pentru orice reteta doriti sa o preparati!

Intrebare

sydneyfox80  2015-03-07 23:25:43

Buna seara. Incerc de ceva timp sa fac vestitii macarons si ba imi ies, ba nu. Nu inteleg care ar fi problema. Am cuptor electric si am incercat sa ii coc la temperatura din cartea Les petits macarons, adica 105 grade celsius. Evident ca nu au facut piciorus si am incercat sa ii fac la 140 de grade. s-a format un piciorusul dar au ramas necopti inauntru. Cum ar trebui sa procedez?

Raspunsul specialistului

  Bun gasit, 

 Macarons sunt o mare provocare si pentru cei mai mari patisieri, eu va dau cele trei etape extrem de important de urmat pentru ca toate trei conteaza nu numai coacerea. 

 1. Separarea oualor in avans, se pastreaza albusul la rece in frigider macar 12 ore , este absolut necesara aceasta etapa. 

 2. Pauza necesara de repaus a manarons-ului inainte de coacere. Dupa ce este asezat pe hartia de copt cu un poche , se bate tava o data ca sa se formeze cercurile perfecte si se lasa 30 de minute ca sa faca crusta , abia apoi se introduc la cuptor. 

 3. Timpul de coacere este de 13 minute la 150 grade Celsius, pot fi lasate maxim 15 minute, dar ultimele minute cu usa intredeschisa la cuptor ( se prinde o lingura sus in usa) . Dupa 12 minute de coacere sau se deschide usa de cateva ori sau se intredeschide cu o lingura ca sa scoatem umiditatea din cuptor. 

 

 Un mic tips : ca sa le dezlipiti mai usor introduceti putina apa intre foaia de copt  si tava si binenteles se lasa un timp de macar 24 de ore de repaus inainte de a fi consumate . Spor la facut macarons :)  

intreaba si tu

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]