Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine).
Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie...
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape.
Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute.
Scurgem urzicile intr-o sita, pastrand zeama.
Punem urzicile pe un tocator...
TAiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.
Curatam si spalam legumel.
Tocam ceapa fin,morcovul il taiem in jumatate pe lungime,...
Perisoarele: toc carnea impreuna cu ceapa, adaug orezul spalat, sarea, oul, uleiul si omogenizez compozitia.
Intr-o lingura, sau doua de ulei pun ceapa tocata, adaug si legumele congelate, pun...
Preparare : curatam pulpele de pui de piele si si condimentam bine cu sare piper si boia si le lasam in lapte rece pret de cateva ore.
Dupa aceea pregatim ouale...
Crema de galbenusuri:
Am inceput cu prepararea cremei de galbenusuri pentru a avea timp sa se raceasca.
Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat...
Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri...
Amestecam faina cu praful de corp si zaharul, adaugam untura, ouale, aromele si framantam aluatul, trebuie sa fie moale , dar nelipicios. Fixam formele speciale pentru biscuiti pe masina de...
Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile.
Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine.
Mai...
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata...
Se prepară foarte simplu.
Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă...
Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine)
Din acesta...
Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde.
Pornim cuptorul la 170 grade.
Tapetam forma cu hartie de copt pe...
Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore.
Scurgem rinichii, ii spalam bine si ii mai lasam 1/2...
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le scurgem intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa...
Intr-o oala punem 1 l de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele printr-o sita si le clatim cu apa rece trecandu-le...
Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti, scoateti cotorul cu semintele, ii scurget bine si ii...
Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din...
Prajitura Pani Walewska
Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie...