Zarzavatul se curata si se lasa intreg.
Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.
Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.
Rosiile eu le-am trecut...
Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar...
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet...
Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma.
Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda...
Faina se amesteca cu oul,sarea si lapte,pana cand avem o compozitie subtire pentru clatite.
Se prajesc clatitele si se scot pe o farfurie.
Intr-o tigaie de ceramica punem ceapa tocata marunt si...
Faina se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si oul si coaja de portocala,se amesteca si treptat se pune apa minerala,se va face o compozitie mai groasa.
Intr-o tigaie punem putin ulei,o...
Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins....
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, amestecand ocazional pana incepe sa se...
Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem...
Felicitari, draga noastra Katty, pentru cei 10 ani frumosi si harnici de bucataras! Iti multumim ca esti alaturi de noi si pentru toate bunatatile pe care le impartasesti in comunitatea noastra vesela si frumoasa!
Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.
Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in...
Se curata si spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute.
Se scurg si se lasa la racit.
Se caleste ceapa curata si taiata julien in uleiul...
Mod de preparare tort cu ciocolata.
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si...
Buna dimineata!
Astazi sarbatoresc viata si cei 10 ani de Bucataras! Sa fim sanatosi si sa bucatarim inca vreo 30 de ani inainte! Cu gandul la vremurile din copilarie, cand nimic nu ne afecta v-am adus niste bomboane!
Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora.
Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici).
O punem intr-un vas micut cu capac,...
Am spalat bine cartofii si i-am pus intr-un vas Zepter. I-am acoperit cu apa, am pus capacul si am pus vasul pe foc. Cand acul indicator a ajuns la finalul zonei verzi am oprit focul.
Cand...
Toate ingredientele pentru salata se pun intr-un bol incapator. Separat, se amesteca ingredientele pentru dressing si se toarna peste salata in momentul servirii. Se presara deasupra sumac.
Noi am...
Spalam bine legumele si le curatam.
Taiem ceapa pestisori si o punem intr-o oala la calit in 2-3 linguri de unt.
Morcovul si pastarnacul se taie rondele, ardeiul il taiem cuburi mari, usturoiul...
Taiem partea superioara a chiflelor si le scoatem miezul din interior.
Punem in fiecare chifla cate o felie de kaizer.
Peste kaizer adaugam cubulete mici de ardei capia.
Adaugam cascavalul ras...
Blat:
Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacaua.
Untul se topeste la bain marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine pana...
Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare.
Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.
Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca...
Carnea de iepure de vanat are cu totul alta structura, culoare, fermitate decat iepurele de crescatorie, este o carne care trebuie tratata termic mult timp la foc mediu, mijotata pe indelete ca sa...
Foi: Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de...
Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare.
Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.
Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca...
Toacam varza murata cat mai marunt si o clatim, de cateva ori, cu apa rece, Adaugam apa, atat cat sa o acopere putin si o fierbem la foc potrivit pana scade complet. Adaugam uleiul si costita...
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.
Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa.
Am adaugat apa si galbenusurile...
Pentru astazi am ales
Supa de rosii cu galuste
Zarzavatul se curata si se lasa intreg. Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte. Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite. Rosiile eu le-am trecut...
Tocana haiduceasca
Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar...
Salată de paste (risone) cu ton
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet...