Prajitura cu mere rase si ciocolata

de Nadyne in Dulciuri, 28 Dec 2016 | 801 vizualizari

 

O nebunie de prajitura aromata si plina de savoare... Pe placul celor mici, dar nu numai, prajitura cu mere rase se prepara extrem de simplu si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere
  • 4 oua
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu zahar (daca merele sunt mai acrisoare, puteti folosi 1 1/2 cana cu zahar)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sucul de la o portocala mare
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • pepite de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere rase si ciocolata:

Merele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara.


Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi adaugam in compozitie galbenusurile, extractul de vanilie si omogenizam. Punem uleiul si sucul de portocala si le incorporam bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat.


Merele rase (daca sunt prea zemoase se storc de zeama) se adauga in aluat si amestecam cu o lingura de lemn.


Presaram si pepitele de ciocolata.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 40-45 minute.


Prajitura, desi e ispititoare tare, trebuie taiata cand este racita complet.


Se pudreaza cu zahar pudra, optional.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere rase si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Nadyne 1

30.12.2016, 10:35

miki_a 1

30.12.2016, 15:56

De probat! Arată excelent!

kytz 1

30.12.2016, 21:00

Ce combinație!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere si biscuiti