Prajitura cu mere rase si ciocolata

de Nadyne in Dulciuri, 28 Dec 2016 | 1397 vizualizari

 

O nebunie de prajitura aromata si plina de savoare... Pe placul celor mici, dar nu numai, prajitura cu mere rase se prepara extrem de simplu si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere
  • 4 oua
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu zahar (daca merele sunt mai acrisoare, puteti folosi 1 1/2 cana cu zahar)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sucul de la o portocala mare
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • pepite de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere rase si ciocolata:

Merele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara.


Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi adaugam in compozitie galbenusurile, extractul de vanilie si omogenizam. Punem uleiul si sucul de portocala si le incorporam bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat.


Merele rase (daca sunt prea zemoase se storc de zeama) se adauga in aluat si amestecam cu o lingura de lemn.


Presaram si pepitele de ciocolata.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 40-45 minute.


Prajitura, desi e ispititoare tare, trebuie taiata cand este racita complet.


Se pudreaza cu zahar pudra, optional.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere rase si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Nadyne 1

30.12.2016, 10:35

miki_a 1

30.12.2016, 15:56

De probat! Arată excelent!

kytz 1

30.12.2016, 21:00

Ce combinație!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere