Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide

de lucy2002 in Dulciuri, 22 Iun 2014 | 1369 vizualizari

 

Am vazut reteta la Jamila si mi-a placut foarte mult si m-am hotarat sa o pun in practica . Am mai modificat pe ici colo cate ceva la ingrediente si la gramaje . Rezultatul a fost unul dorit si foarte apreciat. Jamila iti multumesc din suflet pentru reteta !

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 300 g smantana dulce
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri de cacao
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • ciocolata amaruie
  • gem de capsuni 2 linguri
  • o piersica
  • un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide:

Laptele cu smantana se pun pe foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se lasa sa se racoreasca.


Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare se mixeaza pana cand devin o crema pufoasa.


Se toarna amestecul de lapte si smantana peste galbenusuri amestecand foarte incet. Se pune crema obtinuta din nou pe foc mic, amesteand continuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Eu am impartit crema in doua parti, o parte din compozitie a ramas alba si am adaugat stafidele spalate si tinute in esenta de rom, iar in celalta parte am pus cacao.


Am folosit un vas de la inghetata din comert pe care l-am tapetat cu doua linguri de gem de capsuni (daca aveti alune puteti sa presarati peste gem), am turnat compozitia de cacao si am pus si o piersica decojita si tocata marunt. Am continuat cu stratul doi crema alba iar deasupra am presarat cu ciocolata rasa. Am dat-o la congelator pana a doua zi.


Pofta buna !!!








 

TIPS-URI

1

puteti folosi si alte arome ,fructe, ciocolata ,alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:57

Rocsi 1

23.06.2014, 10:44

Super!

claudiaO 1

23.06.2014, 11:23

bun si raoritor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.