Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide

de lucy2002 in Dulciuri, 22 Iun 2014 | 5419 vizualizari

 

Am vazut reteta la Jamila si mi-a placut foarte mult si m-am hotarat sa o pun in practica . Am mai modificat pe ici colo cate ceva la ingrediente si la gramaje . Rezultatul a fost unul dorit si foarte apreciat. Jamila iti multumesc din suflet pentru reteta !

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 300 g smantana dulce
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri de cacao
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • ciocolata amaruie
  • gem de capsuni 2 linguri
  • o piersica
  • un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide:

Laptele cu smantana se pun pe foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se lasa sa se racoreasca.

Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare se mixeaza pana cand devin o crema pufoasa.

Se toarna amestecul de lapte si smantana peste galbenusuri amestecand foarte incet. Se pune crema obtinuta din nou pe foc mic, amesteand continuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Eu am impartit crema in doua parti, o parte din compozitie a ramas alba si am adaugat stafidele spalate si tinute in esenta de rom, iar in celalta parte am pus cacao.

Am folosit un vas de la inghetata din comert pe care l-am tapetat cu doua linguri de gem de capsuni (daca aveti alune puteti sa presarati peste gem), am turnat compozitia de cacao si am pus si o piersica decojita si tocata marunt. Am continuat cu stratul doi crema alba iar deasupra am presarat cu ciocolata rasa. Am dat-o la congelator pana a doua zi.

Pofta buna !!!

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

puteti folosi si alte arome ,fructe, ciocolata ,alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cupola de inghetata cu fructe si bezea