Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel

de Andra_Constantinescu in Torturi, 27 Iul 2017 | 587 vizualizari

 

Un pic de inspiratie pentru acest tort a venit dupa ce am vazut tortul Mihaelei si apoi mi-a venit o idee, asa ca iata ce bunatate a iesit!
Lapte condensat indulcit caramelizat gasiti aici. Eu il am de la Merisor, careia ii multumesc mult! Tare bun este!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g lapte condensat indulcit caramelizat
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 250 g mascarpone
  • un pachet de biscuiti Oreo cu cacao si crema de vanilie de 264 g
  • 75 g unt topit
  • bombonele de ciocolata pentru decor
  • Diametru inel de la tava detasabila pentru tort: 18 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel:

Ciocolatele se rup in bucati si se pun separat, in doua craticioare. Se adauga cate 100 ml frisca peste fiecare, se pun craticioarele la foc si se amesteca in ele pana cand se topeste ciocolata. Se pun compozitiile in doua castroane si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza cremele, apoi se adauga cate 100 g mascarpone in fiecare si se omogenizeaza.


Biscuitii se desfac si se curata de crema.


Intr-un castron se pune restul de frisca (50 ml), laptele condensat indulcit caramelizat, crema de la biscuiti si restul de mascarpone (50 g) si se mixeaza.


Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.


Pe un platou se pune un inel de la o tava detasabila pentru tort cu diametrul de 18 cm. Se tapeteaza marginile acestuia cu folie de aluminiu si se aseaza biscuitii pe platou, apasandu-i cu un pahar. Se adauga crema din ciocolata cu lapte (se mai pastreaza putina crema pentru decor), crema cu laptele condensat indulcit caramelizat si, la final, crema din ciocolata alba. Se decoreaza tortul cu crema din ciocolata cu lapte pastrata, apoi cu bombonele din ciocolata.


Se introduce tortul la congelator pana cand ingheata si este gata de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

noiinbucatarie 1

28.07.2017, 14:36

Ce bun!

Adi 1

28.07.2017, 23:00

Foarte bun!

dantes 1

06.09.2017, 13:26

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ultimate chocolate cake