Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel

de Andra_Constantinescu in Torturi, 27 Iul 2017 | 1894 vizualizari

 

Un pic de inspiratie pentru acest tort a venit dupa ce am vazut tortul Mihaelei si apoi mi-a venit o idee, asa ca iata ce bunatate a iesit!
Lapte condensat indulcit caramelizat gasiti aici. Eu il am de la Merisor, careia ii multumesc mult! Tare bun este!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g lapte condensat indulcit caramelizat
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 250 g mascarpone
  • un pachet de biscuiti Oreo cu cacao si crema de vanilie de 264 g
  • 75 g unt topit
  • bombonele de ciocolata pentru decor
  • Diametru inel de la tava detasabila pentru tort: 18 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel:

Ciocolatele se rup in bucati si se pun separat, in doua craticioare. Se adauga cate 100 ml frisca peste fiecare, se pun craticioarele la foc si se amesteca in ele pana cand se topeste ciocolata. Se pun compozitiile in doua castroane si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza cremele, apoi se adauga cate 100 g mascarpone in fiecare si se omogenizeaza.


Biscuitii se desfac si se curata de crema.


Intr-un castron se pune restul de frisca (50 ml), laptele condensat indulcit caramelizat, crema de la biscuiti si restul de mascarpone (50 g) si se mixeaza.


Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.


Pe un platou se pune un inel de la o tava detasabila pentru tort cu diametrul de 18 cm. Se tapeteaza marginile acestuia cu folie de aluminiu si se aseaza biscuitii pe platou, apasandu-i cu un pahar. Se adauga crema din ciocolata cu lapte (se mai pastreaza putina crema pentru decor), crema cu laptele condensat indulcit caramelizat si, la final, crema din ciocolata alba. Se decoreaza tortul cu crema din ciocolata cu lapte pastrata, apoi cu bombonele din ciocolata.


Se introduce tortul la congelator pana cand ingheata si este gata de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rahela Velicu 1

28.07.2017, 14:36

Ce bun!

Adi 1

28.07.2017, 23:00

Foarte bun!

dantes 1

06.09.2017, 13:26

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort