Tort ''Dana''

de Constelatialeu in Torturi, 29 Noi 2014 | 3287 vizualizari

 

Eu fac cadouri dulci,ca ma pricep,zic eu,ca am tupeu...deci inca un tort aiuristic,ca asa-mi place mie...acum sper sa placa si sarbatoritei...daca nu,asta e ..teapa.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura lapte
  • 1/2 rodie
  • Crema
  • 85 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana dulce
  • 250 g mascarpone
  • 250 g smantana dulce
  • 2 linguri zahar farin
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gem de capsuni
  • Krant
  • 80 g alune padure
  • 150 g zahar
  • Sirop
  • sirop de capsuni
  • apa minerala
  • Decor
  • ciocolata neagra topita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Dana'':

Blat :


Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana se intaresc,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul si omogenizam.Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de mai sus,avem grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.Impartim compozitia in doua,intr-una din ele adaugam cacaoa si lingura de lapte.Tapetam forma de tort ( 18 cm) cu hartie de copt si turnam compozitiile,alternand,galbena,maro,la final adaugam rodia si cu un bat de frigaruie imprastiem bobitele de rodie pe toata suprafata .Dam forma la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Cand este gata scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.


Crema :


Mai intai maruntim ciocolata alba,o amestecam cu 2 linguri de smantana dulce si o punem pe foc,pana se topeste ciocolata,fara sa lasam sa dea in fiert.Lasam sa se raceasca bine,apoi mixam pana obtinem o crema spumoasa.


Apoi facem frisca din 250 g smantana dulce,amestecata cu 2 linguri de zahar farin si 2 linguri de lapte.Mixam pana obtinem frisca.


Intr-un castron punem 250 g mascarpone,adaugam crema de ciocolata alba si amestecam bine.Adaugam gemul de capsuni si jumatate din frisca,omogenizam crema.


Krant :


Alunele le spargem si le bagam putin la cuptor sa se prajeasca.Separat punem zaharul intr-o craticioara sa se topeasca,grija mare sa nu se arda.Cand a capatat o culoare maro deschis adaugam alunele prajite si omogenizam.Rasturnam totul pe un fund uns cu ulei si lasam sa se racesca.Cand s-a racit bagam krantul in robot si-l maruntim.


Sirop :


Sirop de capsuni diluat cu apa minerala.Nu am dat cantitati,faceti cat sa va ajunga sa siropati tortul.


Asamblare :


Dupa ce blatul s-a racit il taiem in patru.Asezam prima parte pe farfurie,o siropam,adaugam crema si nivelam.Procedam asa pana ajungem la ultima parte,peste care punem crema ramasa.Pe margini glasam cu frisca ramasa de la crema si apoi imbracam tortul cu krant si pe marginea tortului turnam ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Dana''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bunica 1

29.11.2014, 19:49

))

MotanLaOale 1

29.11.2014, 19:54

Rocsi 1

30.11.2014, 11:51

Super delicios. Sigur o sa ii placa sarbatoritei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tort Garfield