Tort de ananas cu cardamon

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Torturi, 7 Mai 2013 | 2299 vizualizari

 

Despre Cardamon, Stiati ca... se poate folosi in mancaruri dulci, dar si in cele usor sarate pentru a le oferi un gust picant? In tarile arabe, cafeaua este aromatizata cu cardamon si crema de lapte, fiind considerat cu semn de ospitalitate. In tarile scandinave, aproape toate preparatele dulci de patiserie contin cardamon, fiind echivalentul scortisoarei. Se foloseste in supe, carne de pui, orez, pireuri, pateuri, fripturi, salate de fructe si pentru prepararea sosului curry, servit alaturi de pui si garnituri din legume, in bucataria indiana si nord-africana.
Cat despre proprietatile sale curative, se spune ca amelioreaza diverse probleme digestive si boli ale stomacului. Este un remediu potrivit in cazul indigestiei, al astmului si bronsitei. Se poate folosi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, curatarea dintilor sau pentru tratarea problemelor gingiei.
Sursa: Enciclopedia Aromelor - Revista Femeia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat ~ tava de 15 cm ~: 
  • 50 grame faina integrala; 
  • 120 grame faina alba; 
  • 100-120 grame zahar brun; -
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 200 ml pulpa de ananas proaspat (nu din conserva); 
  • 2 pastai cardamon (zdrobite); 
  • 1 praf de sare; 
  • 1 ou de casa; 
  • 1/2 lingurita extract de vanilie; 
  • 2 linguri cacao neagra olandeza; 
  • 30 grame fulgi de migdale; 
  • 30 ml ulei de rapita.
  • Ingrediente glazura: 
  • 125 grame crema branza Philadelphia; 
  • 100 grame crema branza Almette; 
  • 1 lingurita extract de vanilie; 
  • 1-2 lingurite de miere; 
  • 4 lingurite fulgi de ciocolata.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ananas cu cardamon:

Mod de pregatire blat:


1. Se tapeteaza tava (detasabila) cu unt sau/ si cu hartie de copt


2. Faina se cerne, se adauga sarea si bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine.


3. Ananasul proaspat, se curata de coaja si se taie felii. Cam 3-4 felii se taie cubulete si se pun in blender cu cardamonul macinat - care se scoate din pastai si se piseaza. Recomadabil ar fi sa nu folositi ananasul din conserva, este foarte indulcit, are conservanti si e pacat sa nu consumati ananasul proaspat care este sanatos, aromat, fara adaosuri si are intr-adevar gust de ananas spre deosebire de cel din conserva.


4. Oul se bate cu zaharul si cu extractul de vanilie, se adauga apoi uleiul si se amesteca.


5. Se toarna ananasul langa ou si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat cacaua cernuta si fulgii de migdale si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.


6. Cuptorul se incalzeste la 175 grade, se toarna compozitia in tava si se lasa la copt pentru 50 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii.


7. Dupa ce s-a racit, se scoate din tava si se sectioneaza pe orizontala, in doua felii.


Mod de pregatire crema de branza/ glazura:


1. Cremele de branza se amesteca cu extractul de vanilie, mierea si la final se adauga si fulgii de ciocolata. Nu am adaugat in plus zahar intentionat. Am vrut un tort fructos, usor si nu foarte dulce.


2. Crema se poate unge pe feliile de tort imediat pentru ca are tinuta si e consistenta.


3. Am uns feliile intre blaturi si restul l-am pus deasupra.


4. Tortul se decoreaza cu fulgi de ciocolata si bomboane in forma de ou.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ananas cu cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

elucubratiiculinare 1

08.05.2013, 20:07

yammy

Micutza Luana 1

08.05.2013, 20:10

interesat place

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

09.05.2013, 08:06

Multumesc tare mult fetelor !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint- Honore