Tort de inghetata

de deyutzky in Torturi, 1 Dec 2013 | 5484 vizualizari

 

Am pregatit acest dulce cu ocazia implinirii a 7 ani frumosi a celor de la SunFood! Cu aceasta reteta particip la un concurs organizat pe blogul Laurei Adamache, ea fiind si sursa de inspiratie a acestui tort.
Dar azi fiind 1 decembrie, va invit pe toti la o felie de tort! :D
PS: e prima oara cand fac bezeleee!

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ananas bucati SunFood
  • 4 galbenusuri medii
  • 65 g zahar
  • 15 gr zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Bezele:
  • 2 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 50 g ciocolata cu lapte pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.


Adaugam sucul din conserva si amestecam cu o lingura.


Punem craticioara la bain marie (adica o vom aseza intr-o oala mai mare in care am pus apa calduta de 3-4 degete) si lasam focul dat spre mic. Amestecam in compozitie cateva minute pana ce se leaga bine.

Scoatem craticioara de la bani-marie si o mixam la treapta a2a a mixerului pana ce se ingroasa putin, dupa care o lasam la racit.

Intr-un alt vas mixam frisca pana se intareste putin apoi o incorporam cu grija, cu miscari de jos in sus, in compozitia de galbenusuri.

Jumatate din cantitatea de ananas o maruntim la robot, iar cealalta jumatate o taiem cubulete mici.


Adaugam piureul obtinut in compozitie si amestecam incet pana la omogenizare.


Tapetam o tava de paine/chec cu folie alimentara, o umplem cu compozitia obtinuta si adaugam deasupra cubuletele de ananas ramase, dupa care o dam la congelator pentru aprox. 3-4 ore pana cand ingheata bine.


Bezele:


Mixam la viteza mare albusurile cu un varf de cutit de sare pana ce se intaresc bine. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand compozitia devine lucioasa.

Punem compozitia intr-o punga, ii taiem varful si formam gramajoare mici in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.

Se tin la cuptor la foc mic de tot aprox 1h 30 - 2 h cu usa cuptorului intredeschisa pentru a nu se rumeni.

Bezelele trebuie sa ramana albe.

Dupa ce acestea sunt gata, se inchide focul si se lasa la racit tot in cuptor si cu usa intredeschisa.

Dupa ce s-au racit complet la ornam cu ciocolata topita.

Tortul il decoram cu bezele si cu ciocolata topita ramasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (34)

Lia_ 1

10.12.2013, 21:28

exceptional! felicitari pt premiu

deyutzky 1

10.12.2013, 22:33

Multumesc mult Lia!

RuxyRux 1

10.12.2013, 22:37

Vai ce delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie