Tort moale Kinder Pinguin

de alba_zori in Torturi, 20 Aug 2013 | 3946 vizualizari

 

Am facut acelasi tort de patru ori dupa cum se vede in poze,este un tort foarte apreciat si delicios,ajunge o felioara si te indragostesti de acest tort,super moale,ce sa mai zic,sa trec la fapte, nu?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de ciocolata moale;
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 500 gr margarina
  • 900 ml lapte
  • 5 sticlute de rom de cate 2 ml fiecare de la Dr Oetker
  • 400 gr faina 000
  • 200 gr cacao
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 7 oua mari
  • 475 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru frisca;
  • 500 ml fisca hulala
  • 2 plicuri de foi de gelatina
  • 200 gr zahar
  • 2 sau 3 sticlute de aroma rom de cate 2 ml fiecare de la Dr Oetker
  • Pentru ornament;
  • bucati de visine,sau de zmeura,capsuni,fructe de padure(la alegere)
  • Pentru ciocolata plastica;
  • 1,2 kg ciocolata alba
  • 6 lg de miere
  • 6 lg de apa
  • 3 plicuri de foi de gelatina
  • zahar praf cu amidon, cat cuprinde(cam 1 kg)
  • colorant alimentar verde,galben,violet din albastru si rosu pt fluturasi
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort moale Kinder Pinguin:

Pare mai complicat cand faci multe torturi deodata,dar e simplu,si merita!

Deci am inceput cu blatul:

-Am pus pe baie de aburi margarina,ciocolata,laptele si sticlutele de aroma de rom la inmuiat,cand a devenit omogena am lasat 5 minute deoparte.

-Am batut spuma ouale intregi cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat si zaharul in ploaie si mixat pana a devenit o spuma care scrie si e destul de lucioasa.

-Am adaugat faina cernuta,cacaua cernuta si ea,prafurile de copt,a devenit o compozitie mai dura care am diluat-o treptat amestecand mereu cu o lingura de lemn,cu compozitia de ciococolata si margarina pana a devenit si aceasta omogena.

-Am tapetat o forma de tort dreptunghiulara cu margarina si foaie de copt,am turnat compozitia si am pus la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru o ora aproape,verificand dupa 40 minute cu betisorul,cand iese curat este gata.Lasam la racit in tava.

-Am pregatit intr-un bol si spuma de frisca,am batut cu mixerul frisca rece de la frigider pana a devenit spuma tare.

-Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa rece 10 minute,pana si-au triplat volumul,le-am strans cu mana de apa si le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 200 gr zahar,am amestecat bine,am incalzit putin pana a devenit ca un sirop si am asteptat un minut pana a devenit compozitia ca mierea groasa.

-Apoi am adaugat-o la frisca mea batuta spuma amestecand de jos in sus pana la omogenizare,am adaugat si aroma de rom,si lasat in bol cateva minute pana s-a ingrosat putin.Eventual la frigider cateva minute.Am taiat blatul in doua cu firul si cu mare grija am despartit cele doua felii de blat,si cu ajutorul unui carton bineinteles.

-Am umplut blatul cu spuma de frisca delicioasa,apoi am aranjat si fructele la rand.Am lasat cateva minute la frigider dupa care am asezat si cel de-al doilea blat deasupra.Bineinteles ca in jurul tortului am ingradit cu carton si hartie transparenta ca sa ramana forma asa.

Am lasat la odihnit pana am pregatit restul,florile,fluturasii,frunzulitele,etc.

Ciocolata plastica;

-Am pus pe baie de aburi 1,2 kg ciocolata alba ,6 linguri de miere,6 lg de apa si am lasat la inmuiat bine,a devenit ca o crema.

-Am pus si foile de gelatina la inmuiat in apa rece 10 minute si le-am stors bine de apa in mana,am adaugat putina apa si am dizolvat intr-o craticioara pe foc mic pana a devenit ca un sirop,am asteptat cateva secunde ca sa devina ca mierea si am adaugat-o la compozitia mea de ciocolata.

-Am pus totul intr-un bol acoperit cu folie alimentara si la frigider s-a racit.

-Dupa o ora am scos-o si lucrat-o cu zahar pudra cat cuprinde,am devenit ca o painica,asa cum se vede in poze,am impartit-o si am colorat-o cu diferite culori,galben pentru flori galbene,violet din albastru si rosu pentru fluturasi,dar mult am lasat verde si alb.

-Am intins verdele si am acoperit tortul cu ciocolata plastica verde,apoi am facut multi fluturasi,floricele cu formele mele,le-am lasat la intarit la temperatura camerei cateva ore,am acoperit tortul cu verdele intins bine si fluturasii,floricelele le-am lipit cu putina apa deasupra si iata rezultatul la patru torturi!

 

TIPS-URI

1

se poate dubla dozajul ingredientelor pentru un tort si mai mare.

RETETA IN IMAGINI

Tort moale Kinder Pinguin-0
Tort moale Kinder Pinguin-1
Tort moale Kinder Pinguin-2
Tort moale Kinder Pinguin-3
Tort moale Kinder Pinguin-4
Tort moale Kinder Pinguin-5
Tort moale Kinder Pinguin-6
Tort moale Kinder Pinguin-7
Tort moale Kinder Pinguin-8
Tort moale Kinder Pinguin-9
Tort moale Kinder Pinguin-10
Tort moale Kinder Pinguin-11
Tort moale Kinder Pinguin-12
Tort moale Kinder Pinguin-13
Tort moale Kinder Pinguin-14
Tort moale Kinder Pinguin-15
Tort moale Kinder Pinguin-16
Tort moale Kinder Pinguin-17
Tort moale Kinder Pinguin-18
Tort moale Kinder Pinguin-19
Tort moale Kinder Pinguin-20
Tort moale Kinder Pinguin-21
Tort moale Kinder Pinguin-22
Tort moale Kinder Pinguin-23
Tort moale Kinder Pinguin-24
Tort moale Kinder Pinguin-25
Tort moale Kinder Pinguin-26
Tort moale Kinder Pinguin-27
Tort moale Kinder Pinguin-28
Tort moale Kinder Pinguin-29
Tort moale Kinder Pinguin-30
Tort moale Kinder Pinguin-31
Tort moale Kinder Pinguin-32
Tort moale Kinder Pinguin-33
Tort moale Kinder Pinguin-34
Tort moale Kinder Pinguin-35
Tort moale Kinder Pinguin-36
Tort moale Kinder Pinguin-37

COMENTARII (26)

alba_zori

alba_zori 1

21.08.2013, 22:40

multumesc vecinica mea dulce!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 09:31

super

babi5

babi5 1

17.12.2014, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!